„Nincs két egyforma műemléképület Aradon, mindegyik a kedvencem” [AUDIO]

Kurunczi Ferencet (az oklevéllel) 2022-ben Kiválóság-díjjal jutalmazta az önkormányzat | A polgármesteri hivatal által közreadott felvétel

Kurunczi Ferencet (az oklevéllel) 2022-ben Kiválóság-díjjal jutalmazta az önkormányzat | A polgármesteri hivatal által közreadott felvétel

A városvezetés is felfigyelt értékmentő munkájára, a polgármesteri hivatal a 2022-es Aradi Városnapok alkalmával Kiválóság-díjjal tüntette ki.

Aradon és Kisiratoson is volt már kiállítása Kurunczi Ferencnek a jellegzetes aradi épületeket bemutató fényképeiből. Az amatőr fotós, civilben informatikai mérnök, több mint 15 éve járja a várost és kapja lencsevégre a változatos építészeti stílussal büszkélkedő Arad bérpalotáit, a békebeli időkre emlékeztető épített örökséget.

Kurunczi Ferenc célja elsősorban e gazdagságnak, a nagy elődök stílusérzékenységének és igényességének részletekbe menő bemutatása, másrészt a figyelemfelkeltés, hogy az utókor hajlamos hanyagul kezelni ezt az örökséget, gondatlanul bánni az épületekkel, vagy éppen avatatlan módon hozzájuk nyúlni.

A városvezetés is felfigyelt értékmentő munkájára, a polgármesteri hivatal a 2022-es Aradi Városnapok alkalmával Kiválóság-díjjal tüntette ki. Kurunczi Ferenccel beszélgetett hobbijáról és szenvedélyéről, a műemléképületek fotózásáról Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Üdvtörténet művészeti alkotásokkal kifejezve [AUDIO]
Madarassy István és András alkotásai a Clio-teremben.
Zenés tárlatvezetés Bródy Jánossal
Hatvan éve van a pályán.
Megkezdődött a szabad bérletárusítás az Aradi Kamaraszínházban
A március 27-i évadnyitón a Hernádi–Kern párost láthatja a nagyérdemű.
Apa és fia közös tárlata az aradi Klió-teremben
Madarassy István ötvös, szobrászművész és Madarassy András festőművész munkái.