Monodráma az elnyomásról, nőiségről, múló időről – bemutató a kamaraszínházban Kézdi Imolával

Shirley szerepében Kézdi Imola | Fotók: Adrian Ganea

Shirley szerepében Kézdi Imola | Fotók: Adrian Ganea

Május 10-én, pénteken 19 órakor a Bábszínházban önálló előadással lép színpadra Kézdi Imola Jászai Mari-díjas színésznő. Az Aradi Kamaraszínház legújabb monodrámája Porogi Dorka rendezésében jött létre.

Az Aradi Kamaraszínház idei saját produkciói közül talán a leginkább várt darab a Shirley Valentine, Willy Russell többszörösen díjnyertes színdarabja. A bravúros és szórakoztató one-woman-showban Kézdi Imola Jászai Mari-díjas színésznő lép a nézők elé: Shirley szerepében elnyomásról, nőiségről, múló időről páratlan színpadi humorával és intelligenciájával szabadon beszélhet. 

Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabjában megismerjük a kétgyerekes liverpooli háziasszony, Mrs. Bradshaw mindennapjait, aki egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal. 

Kézdi Imola Jászai Mari-díjas, többszörös UNITER-díjas színésznő nevét sokan ismerik Aradon. 1977-ben született Csíkszeredában. Tanulmányait az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, majd Marosvásárhelyen, a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen végezte. 1999–2002 között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, majd 2002–2023 között a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja volt, jelenleg Aradon él. 

A Shirley Valentine című monodráma Porogi Dorka rendezésében kerül színpadra. A budapesti rendező a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerzett színházrendezői oklevelet. Dolgozott többek között a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatával, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban, valamint a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi teátrumokban. Most először rendez az Aradi Kamaraszínházban.

Az előadás zeneszerzője Trabalka Cecília, a nagyváradi Szigligeti Színház színésznője, számos produkció zeneszerzője, lemezlovas. A látványtervező Adrian Ganea kolozsvári képzőművész, akinek munkássága a díszlettervezéstől a szobrokon át a 3D-animációkig terjed.

Az előadásra nem érvényesek a nagyszínházi bérletek, jegyek szabadon válthatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában. A jegyiroda nyitva tartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

A rovatból ajánljuk:

Szegedi képzőművész kiállítása az alfa Galériában
Molnár Sándor tárlata június végéig látható.
Díjözön az Aradi Kamaraszínháznak
Tapasztó Ernő színész-rendező az Atelier 30 évfordulós díjat vehette át.
Még két előadás júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
Kézdi Imola egyéni estje és a GarázsMacbeth.
Koncert és komédia júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Gryllus testvérek Sebestyén Mártával lépnek fel, és jön a Jászai Mari Színház.