Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után

Ez marad az átutazók után | Fotó: DRDP

Ez marad az átutazók után | Fotó: DRDP

Több száz zsáknyi szemét maradt a román–magyar határátkelők környékén román oldalon az ünnepi forgalom után, ezt a határátkelésre várakozó román állampolgárok okozták – írta csütörtökön az illetékesek tájékoztatása alapján az Agerpres.

A nagylaki polgármesteri hivatal és a temesvári regionális útügyi igazgatóság (DRDP) képviselői közölték: időbe telik, míg olyan sok embert tudnak mozgósítani, ahány képes összeszedni a nagylaki országúti és a nagylaki autópálya-határátkelők környékén az út szélén hagyott hulladékot.

Ladislau Vaș, a határ menti Arad megyei kisváros alpolgármestere szerint súlyos problémával állnak szemben, mely az ünnepek és a nyári szabadságolások után jelentkezik, amikor sok román állampolgár érkezik vagy távozik az országból. Elmondta: a szemétgyűjtési akcióba a diákokat is bevonják, eddig két utánfutónyi hulladékot gyűjtöttek össze. Az elöljáró szerint a nagy mennyiségű hulladéknak nemcsak az összegyűjtése, hanem a tárolása is gondot okoz az önkormányzatnak.

A temesvári útügyi igazgatóság alkalmazottai is több száz zsák szemetet szedtek össze a nagylaki határszakaszhoz vezető közutakról. Az A1-es autópályáról három nap alatt 450, szerdán 350 zsák hulladék gyűlt össze – közölte Alina Sabou szóvivő a hírügynökséggel.

A hatóságok szerint az Arad megyei határszakaszon felhalmozódó nagy szemétmennyiséghez a Nagylaknál órákig kilépésre várakozó kamionosok is hozzájárulnak.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Kizöldítik a busz- és villamosmegállókat [AUDIO]
A létesítmények tetejét élő növényzettel borítják be.
Gyereknapon indítják a városnéző kisvonatot
Szombaton 12 és 15 óra között, vasárnap 13 és 21 óra között jár.
Volt szökőkút, nincs szökőkút
Örömre készültek a románok, üröm lett belőle.