Sofronyán felkészültek a télre – szánkópályát építettek

2017. január 4.
<em>Hír szerkesztése</em> Sofronyán felkészültek a télre – szánkópályát építettek
Fotó: aradon.ro

Tartotta magát az elképzeléséhez Sofronya polgármestere, és megépíttette a községközpontban a mesterséges szánkópályát – írja az aradon.ro. A település egyedüliként büszkélkedhet a megyében ilyesmivel, már ha büszkélkedni lehet az 50 méter hosszú, fakorláttal határolt betoncsíkkal, amelynem túl sok fantáziáról árulkodik.

A portál beszámolója szerint Ioan Babău polgármester akkor buzdult neki a „téli sportpálya” építésének, amikor látta, hogy a községen átvezető nemzetközi vasúti pálya felújításakor felhalmozott földrakáson milyen előszeretettel játszadozta a gyerekek. Így hát építtetett egy dombot a síkságon, hóágyúról viszont nem gondoskodott, mint ahogy arról sem, hogy ha lesz is megfelelő természetes hó, ki fogja karbantartani és főleg felügyelni a pályát. Belegondolni is rossz, milyen balesetek történhetnek az éles betonperemmel vagy a kemény fakorláttal való ütközésnek, nem beszélve arról, hogy – a mellékelt kép szerint – a szánkópálya a „semmiben” ér véget. A polgármester szerint nyáron görkorcsolyások használhatják majd, amihez csak kéz- és lábtörést lehet kívánni…

Bár a tervezett 100 lej helyett „mindösssze” 73 ezerbe került a „beruházás”, az így is csak az ízléstelenség és az értelmetlen pénzköltés élő példája.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.