Álkerékpárúttal átvert újaradiak

2012. július 18.

A hivatal falai között csendben zajló, de hatalmas botrány tört ki Aradon, miután kiderült, hogy a Vörös Ökörtől Újarad végéig haladó, most még épülő kerékpárút elkészült szakaszaiból is használhatatlan szlalom pálya lett. A botrány túllihegéséből azonban használható kerékpárút még nem lesz, ezért Bognár Levente alpolgármester kicitálta a helyszínre a tervezőt, hogy élőben mutassa meg, mi lett a papírra vetett rajzokból. Mert a jelek szerint a tervek „látatlanban”, helyszíni terepismeret nélkül készültek el, a kivitelező pedig csak azt végezte el, amit a papíron látott. Más kérdés, hogy a kerékpárút aszfaltozásánál az első lámpaoszlopnak ütközve, le kellett volna álljanak, amíg a szükséges korrekciók megtörténnek.

– Megpróbálunk most legalább valamiféle megoldást találni, mert azt mindannyian látjuk, hogy enyhén szólva is hiányzik a korreláció a tervek és a helyszín között – mondta az Aradi Híreknek az alpolgármester.

A Vörös Ökörtől Újaradon a Szentháromság-szoborig elsétálva nem csak elszomorító, hanem tragikomikus helyzeteket is láttunk. A kedvenc: Újaradon a kivitelező szemrebbenés nélkül körbeaszfaltozott egy fát, amelyik pontosan a kerékpárút közepén található.
De körbeaszfaltoztak több tucatnyi lámpaoszlopot is, újonnan felállított felsővezeték-tartó oszlopot, szintén most kihelyezett jelzőlámpát, sőt, több helyen a kerékpárutat jelző tábla oszlopát egyszerűen az amúgy is keskeny út széléhez közel biggyesztették. A Vörös Ökör és az újaradi híd közötti szakasz is hemzseg az oszlopoktól, de még ennél is rosszabb, hogy a keskeny járdát a gyalogosok és a kerékpárosok közösen kellene használják, ami nem csak képtelenség, hanem balesetveszélyes is.
A lényeg, hogy félig-meddig elkészült egy használhatatlan kerékpárút, amellyel egyelőre, csúnyán átverték az újaradiakat. Hogy mikor javítják ki a hibákat, arra senki nem tud választ adni, hisz egy tisztességes kerékpárúthoz több tucat villany- és tartóoszlopot kellene elköltöztetni, amire jó ideig biztos nem lesz pénz, ráadásul a munkálatok idejére ismét le kellene állítani a villamosközlekedést.

Irházi János

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> „Megtanulni élni” [AUDIO]
Andrási Rafael szavalata a ballagáson.
<em>Hír szerkesztése</em> Így búcsúztak el a végzősök az iskolától [AUDIO]
Ballagási ünnepség a Csiky Gergely Főgimnázium 100. tanévének végén.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisiratoson is fellép a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]
Nagy István a magyar történelmi emlékjelek iránt érzett felelősségtudatból végezte el a munkát.
<em>Hír szerkesztése</em> Kétnapos templombúcsú Pécskán
A római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson
Minden korosztályt várnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia
A csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.