Álkerékpárúttal átvert újaradiak

2012. július 18.

A hivatal falai között csendben zajló, de hatalmas botrány tört ki Aradon, miután kiderült, hogy a Vörös Ökörtől Újarad végéig haladó, most még épülő kerékpárút elkészült szakaszaiból is használhatatlan szlalom pálya lett. A botrány túllihegéséből azonban használható kerékpárút még nem lesz, ezért Bognár Levente alpolgármester kicitálta a helyszínre a tervezőt, hogy élőben mutassa meg, mi lett a papírra vetett rajzokból. Mert a jelek szerint a tervek „látatlanban”, helyszíni terepismeret nélkül készültek el, a kivitelező pedig csak azt végezte el, amit a papíron látott. Más kérdés, hogy a kerékpárút aszfaltozásánál az első lámpaoszlopnak ütközve, le kellett volna álljanak, amíg a szükséges korrekciók megtörténnek.

– Megpróbálunk most legalább valamiféle megoldást találni, mert azt mindannyian látjuk, hogy enyhén szólva is hiányzik a korreláció a tervek és a helyszín között – mondta az Aradi Híreknek az alpolgármester.

A Vörös Ökörtől Újaradon a Szentháromság-szoborig elsétálva nem csak elszomorító, hanem tragikomikus helyzeteket is láttunk. A kedvenc: Újaradon a kivitelező szemrebbenés nélkül körbeaszfaltozott egy fát, amelyik pontosan a kerékpárút közepén található.
De körbeaszfaltoztak több tucatnyi lámpaoszlopot is, újonnan felállított felsővezeték-tartó oszlopot, szintén most kihelyezett jelzőlámpát, sőt, több helyen a kerékpárutat jelző tábla oszlopát egyszerűen az amúgy is keskeny út széléhez közel biggyesztették. A Vörös Ökör és az újaradi híd közötti szakasz is hemzseg az oszlopoktól, de még ennél is rosszabb, hogy a keskeny járdát a gyalogosok és a kerékpárosok közösen kellene használják, ami nem csak képtelenség, hanem balesetveszélyes is.
A lényeg, hogy félig-meddig elkészült egy használhatatlan kerékpárút, amellyel egyelőre, csúnyán átverték az újaradiakat. Hogy mikor javítják ki a hibákat, arra senki nem tud választ adni, hisz egy tisztességes kerékpárúthoz több tucat villany- és tartóoszlopot kellene elköltöztetni, amire jó ideig biztos nem lesz pénz, ráadásul a munkálatok idejére ismét le kellene állítani a villamosközlekedést.

Irházi János

További hírek

Hír beküldése
fák dőltek ki, háztetők rongálódtak meg.
Hír beküldése
Fák dőltek az útra.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennégy meccse nyeretlen az UTA
Ezúttal a Chindiától kaptak ki az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Menet közben mérik a kamionok súlyát Nagylaknál
Az ellenőrzések időtartamának csökkenését remélik az új rendszertől.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a 2022-es Kölcsey-díjat [AUDIO]
Bege Magdolnát tüntette ki a Kölcsey Egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az energiakártyák kézbesítése
Kétszer 700 lej értékű utalványt kapnak a rászorulók a számlák kifizetésére.
<em>Hír szerkesztése</em> Online igényelhető az erkölcsi bizonyítvány
Egyelőre kísérleti program.
<em>Hír szerkesztése</em> Szándékos gyújtogatás Borosjenőben
Kiégett egy személygépkocsi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét lesz magyar buli az Expón [FRISSÍTVE]
Homonyik Sándor a sztárvendég.
<em>Hír szerkesztése</em> Tóth Csaba: milyen erőt mutathat fel a magyarság a jövő évi választásokon? [AUDIO]
Arad megye prefektusának latolgatása a népszámlálási eredmények ismeretében.