Álkerékpárúttal átvert újaradiak

2012. július 18.

A hivatal falai között csendben zajló, de hatalmas botrány tört ki Aradon, miután kiderült, hogy a Vörös Ökörtől Újarad végéig haladó, most még épülő kerékpárút elkészült szakaszaiból is használhatatlan szlalom pálya lett. A botrány túllihegéséből azonban használható kerékpárút még nem lesz, ezért Bognár Levente alpolgármester kicitálta a helyszínre a tervezőt, hogy élőben mutassa meg, mi lett a papírra vetett rajzokból. Mert a jelek szerint a tervek „látatlanban”, helyszíni terepismeret nélkül készültek el, a kivitelező pedig csak azt végezte el, amit a papíron látott. Más kérdés, hogy a kerékpárút aszfaltozásánál az első lámpaoszlopnak ütközve, le kellett volna álljanak, amíg a szükséges korrekciók megtörténnek.

– Megpróbálunk most legalább valamiféle megoldást találni, mert azt mindannyian látjuk, hogy enyhén szólva is hiányzik a korreláció a tervek és a helyszín között – mondta az Aradi Híreknek az alpolgármester.

A Vörös Ökörtől Újaradon a Szentháromság-szoborig elsétálva nem csak elszomorító, hanem tragikomikus helyzeteket is láttunk. A kedvenc: Újaradon a kivitelező szemrebbenés nélkül körbeaszfaltozott egy fát, amelyik pontosan a kerékpárút közepén található.
De körbeaszfaltoztak több tucatnyi lámpaoszlopot is, újonnan felállított felsővezeték-tartó oszlopot, szintén most kihelyezett jelzőlámpát, sőt, több helyen a kerékpárutat jelző tábla oszlopát egyszerűen az amúgy is keskeny út széléhez közel biggyesztették. A Vörös Ökör és az újaradi híd közötti szakasz is hemzseg az oszlopoktól, de még ennél is rosszabb, hogy a keskeny járdát a gyalogosok és a kerékpárosok közösen kellene használják, ami nem csak képtelenség, hanem balesetveszélyes is.
A lényeg, hogy félig-meddig elkészült egy használhatatlan kerékpárút, amellyel egyelőre, csúnyán átverték az újaradiakat. Hogy mikor javítják ki a hibákat, arra senki nem tud választ adni, hisz egy tisztességes kerékpárúthoz több tucat villany- és tartóoszlopot kellene elköltöztetni, amire jó ideig biztos nem lesz pénz, ráadásul a munkálatok idejére ismét le kellene állítani a villamosközlekedést.

Irházi János

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.