Régi idők farsangja Pécskán

„Figyelem, figyelem, közhírré tétetik! A farsangi ünnep most elkezdődik. Ide gyűjjön apraja-nagyja, Aki a maskarákat látni akarja! Aki itt van haza ne menjen, aki nincs itt, az is megjelenjen!”

A pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes a 2023-as év első előadására készül, melynek címe Régi idők farsangja, időpontja február 18., szombat, 17 óra.

Ahogy már a cím is utal rá, farsangi népszokásokat elevenítenek fel, néptánccal fűszerezve. Farsangi jókívánságok hangzanak el, bepillanthatunk Konc király és Cibere vajda örök küzdelmébe. Elhangzanak farsangi énekek, csúfolók, a sort pedig a telet jelképező szalmabáb, azaz a vén Dobai temetése zárja.

Nagyon sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a pécskai Doru Ioan Petescu Művelődési Házba, a Búzavirág Néptáncegyüttes, Bojtocska, Boglárka és Búzavirág csoportjainak, kicsi és nagy táncosai! A belépés ingyenes!

  • Támogatók: Pécska város önkormányzata, Csoóri Sándor Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Valabri.

A rovatból ajánljuk:

Jövő csütörtökön kezdődik a karácsonyi vásár
Új helyszínen tartják meg, a fő attrakció pedig egy 30 méter magas óriáskerék lesz. A szilveszteri tűzijáték sem marad el.
Idén is lesz EKA-bál
November 18-án, szombaton 20 órától szervezik meg az aradi Expo kiállítási központban a hagyományos Erzsébet-, Katalin- és András-napi batyus bált.
A jövő sem a régi
Felméri Péter legújabb humorestje Aradon, október 22-én, vasárnap 18 órától a Bábszínházban.
Újaradi szüreti bál
Az est meghívottja a kisperegi Roulette zenekar, nyolcadikos korig a gyerekeknek ingyenes.
Őszi magyar bál Pécskán
Október 7-én, szombaton 19 órától tartják az Ipartestület székházában. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Roulette zenekar gondoskodik.