Nemzetközi vasútmodellező kiállítás lesz a sportcsarnokban a hétvégén

Május 31. és június 2. között nemzetközi vasútmodellező kiállítást szervez az aradi sportcsarnokban az aradi AR-Rail Club az Arad Megyei Múzeummal együttműködésben.

A hivatalos megnyitót pénteken 10 órától tartják. A szervező egyesület mellett nagyváradi, kolozsvári, ploiești-i, bârladi, bukaresti és bécsi klubok mellett több magyarországi modellező klub is jelen lesz: a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub, a békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Egyesület, a debreceni Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület.

A kiállítás pénteken 10–18, szombaton 10–19, vasárnap 10–18 óra között tart nyitva. Június elsején, szombaton, a nemzetközi gyereknap alkalmából a belépés ingyenes a gyerekek számára a vasútmodellező kiállításra, sőt a múzeum valamennyi állandó és időszakos kiállítására. 

Amúgy a vasútmodellező kiállításra egy felnőtt belépőjegy 11 lejbe kerül, nyugdíjasok 6, óvodások, iskolások és egyetemisták 2, szervezett gyerekcsoportok tagjai pedig 1-1 lejt kell fizessenek (ezek a múzeumi tarifák).

A rovatból ajánljuk:

XIII. Tornyai Falunap
Tűzijáték is lesz.
Idén is megszervezik a nyári iskolát
Július 1. és 12. között, munkanapokon 8-tól 12 óráig.
Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Tornyai Tájházban
A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott.
Arany- és különdíjas a Tornyai Tájház Szarvason
Első díjat érdemelt „Piri néni csülkös babgulyása”.