Magyarországiak is főznek szombaton Menyházán

Harminc bográcsot és harminc féle, bográcsban készült ételt ígér szombatra Teo Morar, a furcsa névre elkeresztelt, Menyházán rendezendő Bográcsok Hangja Fesztiválra. A Gastrotur tulajdonosa-vezetője a megyei önkormányzattal, kulturális központtal, helyi polgármesteri hivatallal karöltve szeretne hagyományt teremteni az üdülőhelyen, hogy Menyházáról, étkekről lévén szó, ne csak a palacsinta jusson az emberek eszébe.
A kulináris dzsemborira polgármesteri hivatalok, cégek mellett magyarországi csapatokat is meghívtak, és a szervezők szerint, a hagyományos bográcsos étkek mellett biztos rotyogni fog a kondérokban különféle vadhús, csülök paszullyal, csirke, hogy csak néhány vendégcsalogató példát adjon.
A tüzet a kondérok alatt szombaton, szeptember 8-án 13 órakor gyújtják meg, s az étkeket szakemberekből, gyerekekből, újságírókból és Menyházán nyaraló turistákból álló zsűri értékeli majd, valamikor késő délután.

Irházi János

A rovatból ajánljuk:

Jövő csütörtökön kezdődik a karácsonyi vásár
Új helyszínen tartják meg, a fő attrakció pedig egy 30 méter magas óriáskerék lesz. A szilveszteri tűzijáték sem marad el.
Idén is lesz EKA-bál
November 18-án, szombaton 20 órától szervezik meg az aradi Expo kiállítási központban a hagyományos Erzsébet-, Katalin- és András-napi batyus bált.
A jövő sem a régi
Felméri Péter legújabb humorestje Aradon, október 22-én, vasárnap 18 órától a Bábszínházban.
Újaradi szüreti bál
Az est meghívottja a kisperegi Roulette zenekar, nyolcadikos korig a gyerekeknek ingyenes.
Őszi magyar bál Pécskán
Október 7-én, szombaton 19 órától tartják az Ipartestület székházában. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Roulette zenekar gondoskodik.