Kezdődik a 9. EU Tábor

Szerdán kerül sor a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ és a Sapientia EMTE kolozsvári kara hagyományos rendezvényének, az EU Tábor 9. kiadásának hivatalos megnyitójára Marosfőn, többek Kelemen Hunor, szövetségi elnök, Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, Bodor László MIÉRT-elnök jelenlétében.

A fiatalok régiók közötti migrációja körül zajlik a tábor első napja, az előadások és a szekcióülések során a rendezvény meghívottai a népszámlálás és az önkormányzati választások eredményei mentén, továbbá a romániai és az uniós régiók tükrében is elemzik a témát.

Marosfőt már kedden, a tábor nulladik napján elözönlötték a fiatalok, amely a bejelentkezés és csapatleoszlás után az ismerkedés és hangulatteremtés jegyében telt: csapattalálkozó, karaoké és csapatösszerázó buli várta a résztvevőket. A csapatok a szakmai és szabadidős programjai során a legjobb régió címért versenyeznek, eközben tudásukat, ismereteiket, kreativitásukat is gyarapítva.

Az EU Tábor július 8-ig tart.

A rovatból ajánljuk:

Ha május, akkor Aradi Magyar Majális
A helyszín ezúttal is a Neptun Strand, ahová 2022-ben költöztették a rendezvényt. A Dolly Plusssz és a Zanzibár koncertezik.
Egy híján húsz: idén is lesz „Kaszojális” [AUDIO]
Május 3-án és 4-én szervezi meg az AMISZ.
Tavaszi túralehetőségek Arad és a szomszédos megyékben [AUDIO]
Vadregényes tájak a Bihari-hegyektől a Zarándi-hegységen át a Szörényi-érchegységig.
Megkezdődött a csillagászati tavasz
A tankönyvek szerint március 21. a nap-éj egyenlőség dátuma, de eshet 20-ra is.
Kézbe vehető az univerzum egy-egy darabkája [AUDIO]
Popa Armand amatőr csillagász gyűjteményében több meteorit is található.