Jegyköteles programok az Aradi Magyar Napokon

2022. szeptember 6.
Idén szeptember 23. és október 6. Rendezik meg az Aradi Magyar Napokat, rengeteg színes koncerttel, előadással, kiállítással és egyéb programmal.
<em>Hír szerkesztése</em> Jegyköteles programok az Aradi Magyar Napokon

Szeptember utolsó hétvégéjét újra a Szabadság-szobornál töltik a magyarok; szeptember 23-án, pénteken fellép a Bagossy Brothers Company, szeptember 24-én, szombaton pedig Nagy Feró és a Beatrice, illetve a Pokolgép.

A koncertek ingyenesek, de van néhány program, amelyek belépti díjasok: Csenki Attila és Elek Péter közös estjére, a Bekecs Néptáncegyüttes Tóték c. előadására, valamint a Dankó Rádió nótaestjére jegyek elővételben kaphatók 15 lejes áron szeptember 7-től, szerdától az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában (hétfőtől-csütörtökig 9–17, pénteken 9–13 óra között).

Csenki Attila és Elek Péter közös estje

2022.09.25., Aradi Bábszínház, 18 óra

Elek Péter és Csenki Attila a Dumaszínház társulatának tagjai. Szeptember 25-én, az Aradi Magyar Napokon lépnek fel. Elek Péter előadásaiban gyakran beszél a nők lelki világáról, és az ezt enyhítendő egyetemes történelemről és Mohácsról. Tőle ismerjük Kidobó István legendáját, emellett csapvíz és CSOK influencer is. Csenki Attila a bulvármagazinok és Cirmi cica, mágikus hengerrel felvértezett réme, akit az újságírók csak úgy emlegetnek: a humorista, akinek a nevét nem ejtjük ki!

Bekecs Néptáncegyüttes – Tóték

2022.09.26, Aradi Nagyszínház, 19 óra

Örkény István abszurd tragikomédiájában rendkívüli szerepet kap az a fajta testiség, amely sokszor a humor, máskor a nyomor és kín forrását jelenti. Táncszínházi előadásunk főként a nonverbalitás eszköztárát használja, szereplői a drámai szövegből jól ismert különleges karakterek testi-lelki kivetülései a térben. A test kifejező ereje, a szerepformálás fizikális lehetőségei, a mimika és a mozdulatok energiája meséli el ezt az örökérvényű történetet, mindezt egy sajátos dramaturgiai vonalvezetéssel a néptánc és népzene nyelvén.

Rendező és koreográfus Györfi Csaba, zeneszerző ifj. Csoóri Sándor, díszlettervező Szőke Zsuzsi, jelmeztervező Lokodi Aletta, jelmezkivitelező Antal Mónika, videómontázs Izsák Előd, koreográfusok Farkas Ágnes és Farkas Tamás.

Dankó rádió – Nótaest

2022.09.28, Arad, Kultúrpalota, 19 óra

Magyarország legnépszerűbb nóta rádiója, a Dankó Rádió online 2012. december 22-én indult. A Dankó Rádió a közmédia legújabb rádióadója, melynek zenei kínálatát klasszikus magyar nóták, cigányzenék, operettek, népdalok és világzenék színesítik. A rádió névadója Dankó Pista cigány származású zeneszerző.

A rádió célja indulásakor az volt, hogy a médiából egyre jobban kiszoruló magyar nótát, cigányzenét és több hasonló hagyományos zenei stílust visszahozzanak a mindennapokba, hiszen ezeknek sokkal népesebb a rajongótábora, mint amennyi rádió sugározza őket.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Csárdáskirálynő az Aradi Kamaraszínházban
Október elsejétől drágulnak a jegyárak a nagyszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Felméri Péter újra Aradon
Október 16-án a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> „Nagy fogás” a határon
Több mint félszáz migránst tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Októberben nyitják meg hivatalosan a Via Transilvanica turistaútvonalat
Az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő, gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral bejárható túraút hossza 1400 kilométer. Bukovinától a Vaskapuig Székelyföldet és a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet érintve Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy Feró: „Hazajövök Erdélybe” [AUDIO]
„A nemzet csótánya” az Aradi Magyar Napokon lépett fel a hétvégén.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán és Kisperegen átadták a Rákóczi Szövetség ösztöndíját
A magyar nyelvű iskolaválasztást „hálálták” meg a támogatással.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a kupasorozat csoportkörébe az UTA
Minimális győzelem Moldvában.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem csak fociban tanulhatnak a román játékosok a németektől
Jólneveltségből is leckét adtak az U20-as Nationalelf tagjai.
<em>Hír szerkesztése</em> Lemond a fizetésemelésről az aradi polgármester
A helyettesei sem kapják meg a béremelést.
<em>Hír szerkesztése</em> Hosszabbítás után búcsúztak a lippaiak a kupától
A harmadosztályú csapat nem bírt a második ligás Buzăuval.