Jegyköteles programok az Aradi Magyar Napokon

Idén szeptember 23. és október 6. Rendezik meg az Aradi Magyar Napokat, rengeteg színes koncerttel, előadással, kiállítással és egyéb programmal.

Szeptember utolsó hétvégéjét újra a Szabadság-szobornál töltik a magyarok; szeptember 23-án, pénteken fellép a Bagossy Brothers Company, szeptember 24-én, szombaton pedig Nagy Feró és a Beatrice, illetve a Pokolgép.

A koncertek ingyenesek, de van néhány program, amelyek belépti díjasok: Csenki Attila és Elek Péter közös estjére, a Bekecs Néptáncegyüttes Tóték c. előadására, valamint a Dankó Rádió nótaestjére jegyek elővételben kaphatók 15 lejes áron szeptember 7-től, szerdától az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában (hétfőtől-csütörtökig 9–17, pénteken 9–13 óra között).

Csenki Attila és Elek Péter közös estje

2022.09.25., Aradi Bábszínház, 18 óra

Elek Péter és Csenki Attila a Dumaszínház társulatának tagjai. Szeptember 25-én, az Aradi Magyar Napokon lépnek fel. Elek Péter előadásaiban gyakran beszél a nők lelki világáról, és az ezt enyhítendő egyetemes történelemről és Mohácsról. Tőle ismerjük Kidobó István legendáját, emellett csapvíz és CSOK influencer is. Csenki Attila a bulvármagazinok és Cirmi cica, mágikus hengerrel felvértezett réme, akit az újságírók csak úgy emlegetnek: a humorista, akinek a nevét nem ejtjük ki!

Bekecs Néptáncegyüttes – Tóték

2022.09.26, Aradi Nagyszínház, 19 óra

Örkény István abszurd tragikomédiájában rendkívüli szerepet kap az a fajta testiség, amely sokszor a humor, máskor a nyomor és kín forrását jelenti. Táncszínházi előadásunk főként a nonverbalitás eszköztárát használja, szereplői a drámai szövegből jól ismert különleges karakterek testi-lelki kivetülései a térben. A test kifejező ereje, a szerepformálás fizikális lehetőségei, a mimika és a mozdulatok energiája meséli el ezt az örökérvényű történetet, mindezt egy sajátos dramaturgiai vonalvezetéssel a néptánc és népzene nyelvén.

Rendező és koreográfus Györfi Csaba, zeneszerző ifj. Csoóri Sándor, díszlettervező Szőke Zsuzsi, jelmeztervező Lokodi Aletta, jelmezkivitelező Antal Mónika, videómontázs Izsák Előd, koreográfusok Farkas Ágnes és Farkas Tamás.

Dankó rádió – Nótaest

2022.09.28, Arad, Kultúrpalota, 19 óra

Magyarország legnépszerűbb nóta rádiója, a Dankó Rádió online 2012. december 22-én indult. A Dankó Rádió a közmédia legújabb rádióadója, melynek zenei kínálatát klasszikus magyar nóták, cigányzenék, operettek, népdalok és világzenék színesítik. A rádió névadója Dankó Pista cigány származású zeneszerző.

A rádió célja indulásakor az volt, hogy a médiából egyre jobban kiszoruló magyar nótát, cigányzenét és több hasonló hagyományos zenei stílust visszahozzanak a mindennapokba, hiszen ezeknek sokkal népesebb a rajongótábora, mint amennyi rádió sugározza őket.

A rovatból ajánljuk:

Jövő csütörtökön kezdődik a karácsonyi vásár
Új helyszínen tartják meg, a fő attrakció pedig egy 30 méter magas óriáskerék lesz. A szilveszteri tűzijáték sem marad el.
Idén is lesz EKA-bál
November 18-án, szombaton 20 órától szervezik meg az aradi Expo kiállítási központban a hagyományos Erzsébet-, Katalin- és András-napi batyus bált.
A jövő sem a régi
Felméri Péter legújabb humorestje Aradon, október 22-én, vasárnap 18 órától a Bábszínházban.
Újaradi szüreti bál
Az est meghívottja a kisperegi Roulette zenekar, nyolcadikos korig a gyerekeknek ingyenes.
Őszi magyar bál Pécskán
Október 7-én, szombaton 19 órától tartják az Ipartestület székházában. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Roulette zenekar gondoskodik.