Itt a majális teljes programja!

2023. május 4.
Az RMDSZ Arad megyei szervezete közzétette a május 6-i, Aradi Magyar Majális teljes programját. A rendezvény helyszíne a városi (Neptun) strand gyermekrészlege. A programot az alábbiakban közöljük.
<em>Hír szerkesztése</em> Itt a majális teljes programja!
A kötélhúzó-verseny minden évben nagy érdeklődéssel várt versenyszám | Tavalyi felvétel

09:00 - Kapunyitás

10:00 - Reggeli torna Erdélyi Kingával, majd ezt követően feliratkozás a versenyekre.

11:00 - 15:00 - Sporttevékenységek és versenyek gyermekeknek és felnőtteknek. A szervezéssel Erdélyi Kinga foglalkozik.

Gyermekeknek:

- Ugrókötél verseny

- Hullahopp karika verseny

- Biciklis akadálypálya verseny

- Csokievő verseny

- Kötélhúzó verseny

- Célbadobó verseny

Felnőtteknek:

- Ping-pong

- Lábtenisz

- Célbadobó és kötélhúzó verseny

Bográcsfőző verseny
Újraindul a Ki mit tud?

10:00 - 21:00 - Street-food és kézműves vásár

10:00 - 19:00 - Arcfestés

10:00 - 20:00 - Csillagászat és távcsöves bemutató Popa Armanddal és Torma Csabával. Napközben, távcsövön keresztül kémlelhetjük központi csillagunk, a Nap korongját és napfoltjait, emellett az érdeklődők megtekinthetik az aradi Galaxis csillagászati egyesület asztrofotóit és egy kisebb meteorit gyűjteményt és elbeszélgethetnek az egyesület tagjaival a csillagászattal kapcsolatos témákról.

10:00 - 18:00 - Csiky Gergely Főgimnázium sátor: kézműves foglalkozások és ügyességi játékok.

10:00 - 18:00 - Alma Mater Alapítvány sátor: a Csillagösvény szórakoztató és egyben gondolkodtató logikai játékai, amelyekben színek, számok és nyilak adják fel a leckét.

10:00 - 18:00 - Az Arad megyei civil szervezetek sátrai, ahol különböző tevékenységekkel és foglalkozásokkal várják az érdeklődőket: RMDSZ Nőszervezet, Nyugati Jelen, Szabadság-szobor Egyesület, Máltai Szeretetszolgálat, RMDSZ Nyugdíjasklub, Arad Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet, RMKT.

11:00 - Bóbita Babaklub (pár hónapos kortól kb. 2-3 éves korig látogatható). Egy félórás, dalos, mondókás, játékos, vidám foglalkozás, amelyen a ritmushangszerek is szerephez jutnak! Ezt követően, ha igény és lehetőség lesz rá, az anyukák ismerkedhetnek, beszélgethetnek, míg gyermekük az ölükben pihen, vagy a szőnyegen játszik. Helyszín: rendezvénysátor.

Fontos! A foglalkozáson elengedhetetlen az anya, vagy egy olyan felnőtt jelenléte a gyermek mellett, akit jól ismer, aki biztonságot nyújt neki, és aki partnere a játékban. A foglalkozások szőnyegen zajlanak, ezért célszerű könnyen le-felvehető lábbeliben, kényelmes öltözetben jönni (gyermekek, felnőttek egyaránt). A foglalkozásokat Bíró Erzsébet óvónő, pszichológus vezeti.

12:00 - Bábelőadás

16:00 - Csiri-biri torna (1 évestől 4 éves korig ajánlható). A kb. egyórás, mozgásos, játékos, vidám foglalkozást különösképpen azok a gyerekek fogják élvezni, akik szeretnek mozogni, nyüzsögni, - de a bátortalanabbak is kipróbálhatják. Némi mozgásra az anyukák is számíthatnak... A foglalkozáson használt mozgás- (főként egyensúly-) fejlesztő eszközök, a szivárványos ernyő és a színes kislabdák nagyon népszerűek a kicsik körében.

Fontos! A foglalkozáson elengedhetetlen az anya, vagy egy olyan felnőtt jelenléte a gyermek mellett, akit jól ismer, aki biztonságot nyújt neki, és aki partnere a játékban. A foglalkozások szőnyegen zajlanak, ezért célszerű könnyen le-felvehető lábbeliben, kényelmes öltözetben jönni (gyermekek, felnőttek egyaránt). A foglalkozásokat Bíró Erzsébet óvónő, pszichológus vezeti.

16:00 - 18:00 - Mathias Corvinus Collegium Casino.

A Mathias Corvinus Collegium sátrában lehetőség nyílik beiratkozni az MCC Fiatal Tehetség Program 2023. szeptemberében induló évfolyamába. Ugyanitt 16-18 óra között élményprogramot biztosítunk a diákok számára, ahol a fiatalok kipróbálhatják a legnépszerűbb sors játékokat, mint a szerencsekerék, blackjack, rulett, valamint a Pénzügyi Activity-vel tesztelhetik a pénzügyi jártasságukat. Az állomásokat körbe járó diákok olyan élményprogramon vehetnek részt, amely segíti őket a jövőbeni érett hozzáállásban a szerencsejátékokat tekintve. A pénzügyi kockázatvállalási hajlandóság megismerése és gyakorlati alkalmazása egy biztonságos környezetben. A program célja, hogy pénzügyileg tudatos módon és felelősségteljesen kezeljék a szerencsejátékokat.

18:00 - Parno Graszt-koncert

20:00 - 4S Street-koncert

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]
Nagy István a magyar történelmi emlékjelek iránt érzett felelősségtudatból végezte el a munkát.
Hír beküldése
A római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson
Minden korosztályt várnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia
A csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Pünkösdi királyválasztás Ópusztaszeren
Az emlékparkban eltöltött idő a nemzeti identitástudat megerősítéséhez is hozzájárul.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében
Egy hete tartanak a földmozgások.
<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Attól sem zárkóznak el, hogy bojkottálják a nyolcadikosok vizsgáját és az érettségit.