Háromállomásos turné utolsó bulija Aradon

2022. április 1.
Budapest és Kecskemét után április 16-án Aradra érkezik a Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen zenekarok miniturnéja.
<em>Hír szerkesztése</em> Háromállomásos turné utolsó bulija Aradon
Fran Palermo

Az Aradi Kamaraszínház társszervezésével megvalósuló koncert helyszíne az aradi KF romkocsma (Avram Iancu/Szabadság tér 11. sz.), ahol a 19 órai kapunyitást követően a három formáció egymás után lép majd fel egy-egyórás koncerttel.

A Fran Palermót Henri Gonzo énekes-dalszerző alapította 2011 végén Budapesten. Az együttes zenéjét és stílusát különböző műfajok jellemzik, leginkább az indie, a rock and roll, az afropop, sőt a mediterrán hangulat is. A zenekar különlegessége nemcsak a különböző hangszerek keveréséből adódik, hanem a tagok változatos származásából is, olyan élénk, öröklött kulturális háttérrel rendelkeznek, mint például a kubai, spanyol, görög és magyar. A Fran Palermo évek óta a budapesti klubélet megkerülhetetlen zenekara.

A Nyughatatlan az 1950-es évekbeli rock and roll egyik magyarországi népszerűsítője, valamint az amerikai Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. A zenekar 2010-es megalakulása óta öt lemezt jelentetett meg, illetve egy aranylemezzel büszkélkedhetnek. Saját dalaiban érződik a rock&roll szeretete és a Johnny Cash iránti rajongás. 2020-ban az „év zenekara” díjat hozhatta el Jeffersonból, a Texas Sounds Country Awards fesztiválról. 12 év alatt számos magyarországi és külföldi fesztiválon, összesen nyolc országban koncerteztek.


A Nyughatatlan

A gyegyószentmiklósi Teddy Queen töretlenül halad a siker útján. A zenekar rövid pályafutása során már túl van második kislemezének kiadásán, 2021 márciusában pedig bemutatta első nagylemezét Nekem itt a helyem címmel. A fiatal trió ezt az anyagot hozza el a nagyközönségnek a miniturné keretén belül, de elhangzanak majd a Nem szól rám senki című kislemez befutott számai, és a népszerű Viszlát című dal is. Az indie-rock zenét játszó banda megszólalása fiatalosan bolondos, egyedi hangzásvilága a szívhez szól és táncra hív.


Teddy Queen

A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen miniturnéját a Petőfi Kulturális Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Az aradi koncertre jegyek 10 (teljes ár) és 5 (nyugdíjas, egyetemista, diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9–13 és 16–18 óra között, szerdán és pénteken 10–16 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 16–18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

További hírek

Hír beküldése
A 200 km-es futóversenyt, kerékpáros és görkorcsolya-túrát 2019-ben szervezték meg legutóbb.
<em>Hír szerkesztése</em> Csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áron Magyarországon
Péntektől csak magyarországi rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon hatósági, maximum 480 forintos literenkénti áron standard benzint vagy gázolajat – jelentették be a csütörtöki Kormányinfón. A külföldi autósoknak piaci árat kell fizetniük.
Hír beküldése
Augusztusi zenei csemege.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy évvel a robbantásos merénylet után még nem történt vádemelés
Több mint 400 tanút hallgattak ki, 35 házkutatást végeztek, több tucat vizsgálatot végeztek – eredménytelenül.
<em>Hír szerkesztése</em> Népszámlálás: itt a vége, töltsd ki végre!
Hétfőig mintegy 750 ezer „magyar kérdőív” került kitöltésre.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gazdasági és szociális intézkedéscsomagról döntött a kormánykoalíció
Hitelmoratórium, béremelés a közszférában, 700 lejes támogatás a nyugdíjasoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Bajnok a CFR, 11. helyen végzett az UTA [FRISSÍTVE]
Az aradiak osztályozós helyen tartották a Dinamót.
<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták az UTA új vezetőedzőjét [FRISSÍTVE]
A tréner eddigi csapatai ebben a szezonban estek ki az 1. Ligából.
<em>Hír szerkesztése</em> Mesék az ágak hegyin és túl...
Gyereknapi élőszavas mesemondás.
<em>Hír szerkesztése</em> Játékpisztollyal fenyegette a járókelőket egy zavart férfi
Pszichiátriai eset.