Ha augusztus, akkor hullócsillagok! [AUDIO]

Augusztus 6–10. között Kisiratoson közös hullócsillagnézést is tartanak az érdeklődőknek, egyúttal egyéb érdekességeket is mutatnak az égbolton a résztvevőknek.

Ha augusztus, akkor hullócsillagok. A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű – óránként 60-70 – hullást produkáló meteorraj, de rajta kívül sok más üstökösraj van még, amelyek hullócsillagoknak nevezett por- és törmelékfelhőt hagynak maguk után.

Az aradi Galaxis Amatőr Csillagászklub társalapítója Popa Armand szerint az utóbbi években felerősödött fényszennyezés miatt a városi égbolton már alig-alig figyelhető meg hullócsillag, ezért, aki gyönyörködni akar a jelenségben, az inkább egy erdő széléről vagy egy közeli falu határából kémlelje az égboltot. Augusztus 6–10. között pedig a csillagászklub szervezésében Kisiratoson közös hullócsillagnézést is tartanak az érdeklődőknek, egyúttal egyéb érdekességeket is mutatnak az égbolton a résztvevőknek.

Popa Armanddal a hullócsillagokról és a kora ősszel megtekinthető égitestekről beszélgetett Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült beszélgetést:

A rovatból ajánljuk:

Megtelt a pécskai főtér az EDDA koncertjén
A városnapok vasárnap is zajlanak, a képviselőtestület díszülésén díszpolgári címet kap Nagy István.
Városi rangra emelésének 20. évfordulóját ünnepli Pécska
Többek között EDDA-koncertet is szerveznek a szerdától vasárnapig tartó városnapokon.
Itt a majális teljes programja! [FRISSÍTVE]
Fellép a Dolly Plusssz és a Zanzibár.