Forgalomkorlátozást vezetnek be szilveszterre a városközpontban

Szilveszter újév napján forgalomkorlátozás lesz érvényben a városközpontban – közölte az aradi polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

December 31-én, pénteken 8 órától január elsejéig, pontosabba szombat hajnali 1 óráig tilos a gépjármű-közlekedés a fő utcának színháztól a városházáig tartó szakaszán, ugyanott péntek este nyolc órától a villamosközlekedést is felfüggesztik a jelzett időpontig.

A főút másik oldalán péntek este 20 órától lép életbe a forgalomkorlátozás a Crișan és Horia (Széchenyi) utcák közötti szakaszon. A gépkocsivezetők, akik az Epicsopiei (Batthyányi) utcáról tartanak a központ felé,  szülészet utáni sarkon kivételesen kötelezően balra fordulnak a Horia utcán (a központ felé tilos kanyarodni).

A Vasile Milea sugárúton a Xenopol és Nicolae Bălcescu közötti utcák közötti szakaszon pénteken 23.30tól hajnali 2-ig tilos gépjárművel közlekedni.

A korlátozások oka az önkormányzat által szervezett szilveszteri koncertek. A mulatság 21 órától kezdődik a városháza előtt, fellépnek az aradi Fantazia, Melissa és Q Band együttesek, majd a Bosquito koncertjével – és tűzijátékkal – búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt.

A koronavírus-járvány előtti utolsó szilveszteri „megabuli” sztármeghívottai Francesco Napoli olasz táncdalénekes és Marty Crinton, az 1990-es évek amerikai-német popzenekara, a No Mercy frontembere voltak. Velük így léptünk át 2020-ba két évvel ezelőtt:

 

A rovatból ajánljuk:

Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Tornyai Tájházban
A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott.
Arany- és különdíjas a Tornyai Tájház Szarvason
Első díjat érdemelt „Piri néni csülkös babgulyása”.
Nemzetközi vasútmodellező kiállítás lesz a sportcsarnokban a hétvégén
Június elsején a belépés ingyenes a gyerekek számára.
Mesebeli gyereknap Gyorokon
A programok 13 órakor kezdődnek. Különböző szórakoztató játékok, arcfestés, gyerektetkó, mesehősök várnak az érdeklődőkre, és csillagvizsgálásra is lehetőség adódik.
Megtelt a pécskai főtér az EDDA koncertjén
A városnapok vasárnap is zajlanak, a képviselőtestület díszülésén díszpolgári címet kap Nagy István.
Városi rangra emelésének 20. évfordulóját ünnepli Pécska
Többek között EDDA-koncertet is szerveznek a szerdától vasárnapig tartó városnapokon.