Felméri Péter újra Aradon

2022. szeptember 29.
Felméri Péter humorista októberben Erdély turnéra indul. Legújabb önálló estjét, melynek címe B-Terv, október 16-án, vasárnap este 7 órától mutatja be Aradon, a Bábszínházban. Erről kérdeztük a humoristát.
<em>Hír szerkesztése</em> Felméri Péter újra Aradon

– Régen volt már a legutolsó turnéd Erdélyben. Hogy alakultak a járvány sújtotta éveid?

– Igen, legutóbb 2019-ben turnéztunk a Szomszédnéni Produkciós Irodával, ennek már három éve… Az volt a hetedik egymást követő évünk, hogy így, ősszel körbejártuk Erdélyt és 10-15 helyszínen is felléptünk. De az utóbbi években ezt valamelyik hullám mindig elmosta. Most viszont külön-külön vesszük nyakunkba az országot. A srácok már tavasszal letudták a saját részüket, most ősszel pedig én is nekiindulok.

– ​​Miért B-Terv a címe?

– Mert az embernek mindig kell legyen egy B-terve.

– Általában van B-terved?

– Persze. Megpróbálok mindenre felkészülni. Nekem mindig több B-tervem van. Mondjuk ezek lehetnének C-, Cs-, D-, E-, É-tervek is, de ennyi betűt nem tudok megjegyezni. Szóval marad a B- és annak változatai. A kedvencem az a B-terv, amelyikben egyszerűen feladom, hátra dőlök és nem csinálok semmit.

– Milyen témákat érintesz az esten?

– Hát, hogy mi van, ha nem jön össze az A-terv? Akkor mit lehet csinálni? És persze bármilyen jó A-tervei vannak az embernek, előbb vagy utóbb ezek elkerülhetetlenül elbuknak. És akkor nem marad más, mint a B-terv. Meg persze beszélek a családról, a gyermekeimről is. Hogy milyen volt felnőni és most milyen apának lenni. Hogy milyen az élet 40 felett. Amit már amúgy hetek óta tudok, tehát szakértője vagyok a témának. Meg persze minden egyébről is szó lesz. Hisz mi van, ha ezek a témák nem jönnek össze? Hát akkor kell egy B-terv.

– Mennyiben lesz más a korábbi estekhez képest?

– Ez az első önálló estem, amiben beugrok a mélyvízbe és vadonatúj blokkokkal állok a közönség elé. Több év munkája van benne, de még mindig dolgozok a szövegen. Elég komoly meló. De szerencsére tudok pár próbaelőadást tartani, kisebb közönségnek, hogy felmérjem mennyire jó a szöveg, hol lehetnek benne hibák stb., mielőtt nyakamba veszem Erdélyt. Persze az mindig rizikó, hogy mi működik és mi nem, min nevetnek majd és min nem. De ha valami nem működik, akkor mindig ott van… de ezt már tudod.

  • Az aradi előadásra jegyek elővételben az RMDSZ-székházban (Episcopiei utca 32. sz., hétfőtől csütörtökig 9–17, pénteken 9–13 óra között) kaphatók.

(x)

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> 180 éve született Csiky Gergely [AUDIO]
A reverendát cserélte az írói hivatásra a magyar dráma megújítója.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Családi karácsonyváró koncert a Kaláka együttessel.
<em>Hír szerkesztése</em> Hihetetlen, de nem követelhetik többé a hivatalok a csatos irattartót
Hogy boldogulnak majd nélküle?
Hír beküldése
A létesítményeket igénybe vevők kötelesek betartani a pályák használatára vonatkozó szabályokat. A helyi önkormányzatok fennhatósága alá tartozó oktatási intézmények szabadtéri sportpályáira ingyenes a belépés a gyerekeknek és a 18 év feletti középiskolás fiataloknak.
<em>Hír szerkesztése</em> „Szállj közénk szép titok, gyermekarcú Isten”
A Szent Mihály Szekere Vándorszínház karácsonyi előadása.
<em>Hír szerkesztése</em> Felkapcsolták a fényeket a százezer eurós műfenyőn
Nem a Jézuska hozta.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi hangverseny a Kultúrpalotában
A belépés ingyenes.
<em>Hír szerkesztése</em> Rendőrautó keveredett balesetbe
Hivatalosan nem közölték, de valószínűleg elnézte a stoptáblát.
<em>Hír szerkesztése</em> Hollandia támogatja Románia csatlakozását a schengeni övezethez
A Bulgáriáét viszont elutasítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Kiütéses vereséget szenvedett az UTA hazai pályán
Esélyt sem hagyott a Sepsi OSK az aradiaknak.