Egy közösség mosolya

2019. június 19.
Identitást megőrző és közösség összefogó programját indította el a nyári vakáció első napján a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy  közösség mosolya

„Hát arról meg hallottál-e, hogy miképpen is született meg a Világ Szent Koronája?” címmel június 17-én az egyesület szervezésében az Országházat, a Szent Koronát és a Budapest Eye óriáskereket látogatta meg a pécskai hagyományőrző gyermekeknek egy része szüleik, valamint az egyesület oszlopos tagjainak kíséretében.

Mesék utján járva, nemzeti értékeinket, őseinktől örökül kapott hagyományainkat és egyre csökkenő magyar közösségünk összetartásának fontosságát szeretnénk gyermekeink tiszta, kicsiny szívébe mélyen begyökereztetni, hogy onnan aztán senki és semmi ki ne szakíthatssa!

A jó gazda is előszőr előkészíti földjét és csak utána veti el a magokat a jó termés reményében! Egyesületünk tevékenységeinek körében mi is az otthonról, szüleik és nagyszüleik által jó gazda módjára felkészített gyermek szívébe, mesék szárnyán haladva identitásunk, történelmünk és nemzeti értékeink magját ültetnénk.

A szerény kezdet, a csendes és fokozatos küzdelem az, amely megérleli a dolgokat, ezen gondolatokkal identitást őrző és közösségösszefogó programunkat a nyári vakációban folytani szeretnénk, igaz sokkal könnyebb dolgunk lenne ha már használni tudnánk hozzá a nemrégiben megvásárolt pécskai magyar közösségi házat.

A Közösségi Ház felújításra szorul, ami nem kis befektettéssel jár, de mi nem azt nézzük, hogy milyen messze van még, hanem azt, hogy mennyi utat tettünk már meg!

Kedves, szép nap volt mindanyiunk szívében, hiszen az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk!

A pécskai hagyományőrző kis csapat a nap végére szép élményekkel és emlékekkel tért haza!

A Szent Koronával való találkozást minden pécskai magyar hagyományőrző gyermek számára lehetővé szeretnénk tenni, így a következő nyári vakáció első napjaiban ismét megszervezzük ezt a csodálatos utazást.

Köszönetünk Antal Péter úrnak, Pécska város polgármesterének és a pécskai városi tanácsnak a támogatásért!”A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Arany János gondolataival zárja beszámolóját: „Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten,/És szeressük egymást: úgy áld meg az Isten.”

Sinka Pál

További hírek

Hír beküldése
Bölöni György RMDSZ-es polgármesterjelölt szerint a román pártok magyar jelöltjei nem érvényesíthetnek a magyar közösségi érdekeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Mészár Sándor: Orbán Viktor is gratulált az UTA feljutásához
A Pecsovszky-monográfia román nyelvű fordítását mutatták be, és az 50 évvel ezelőtti Feyenoord-búcsúztatásra emlékeztek Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Németh József: újra egy úton járnak a varsándi magyarok
Az RMDSZ polgármesterjelöltje bízik a közképviselet megerősítésében.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: első győzelem helyett első vereség
Kétszer herdálta el az előnyét az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Vass Károly: az önkormányzat vezetésében is ott a helyünk
Nagyzerénd RMDSZ polgármesterjelöltje szerint nem elég a tanácsban jelen lenni.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy sikert aratott Keresztes Ildikó koncertje
Az Aradi Magyar Napokon lépett fel a népszerű magyarországi énekesnő.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: magyar összefogással jobban érvényesíthetjük az érdekeinket
Kisjenő RMDSZ-es polgármesterjelöltje bízik benne, hogy növelhető a tanácsosok száma.
<em>Hír szerkesztése</em> Humor és muzsika az Aradi Magyar Napokon
Szombat este Lajkó Félix koncertezett a Kultúrpalotában.
<em>Hír szerkesztése</em> Papp Attila: elődeimnek nem sikerült ennyi mindent megvalósítaniuk
Harmadik mandátumára pályázik Nagyiratos RMDSZ-es polgármestere.
<em>Hír szerkesztése</em> Autóalkatrészek közé bújtak a migránsok
Több mint kéttucatnyi menekültek fogtak el Nagylakon.