Dzsessz-, blues, rockzenei minifesztivál az Aradi Kamaraszínházban

2022. március 14.
Három együttes, három zenei stílus, egy koncert. A dzsessz, blues és rock szerelmeseit várja az Aradi Kamaraszínház március 18-án, 19 órakor az aradi nagyszínházban. A legendás A.G. Weinberger, a hazai „Mr. Blues” magyarországi barátaival érkezik Aradra. Fellép a Djabe együttes, a magyar jazz-world-fusion műfaj elsőszámú képviselője és a debreceni Android pop-rock zenekar.
<em>Hír szerkesztése</em> Dzsessz-, blues, rockzenei minifesztivál az Aradi Kamaraszínházban

A nagyváradi születésű Weinberger Attila blues gitáros és énekes hazai és nemzetközi zenei körökben egyaránt ismert. Az örökké elmélkedő zenész a blues zene romániai meghonosítója, hiszen 1986-ban negyedmagával megalakította az ország első blueszenekarát, a Transylvanian Blues Community-t.

A ‘90-es évek elején létrehozta első önálló zenekarát, a Weinberger Blues Machine-t. Ebben a felállásban jelent meg 1996-ban a „Good Morning, Mr. Blues” című album, Románia első blues lemeze. Később Izraelben, Görögországban, Svájcban és az Egyesült Államokban koncertezett. Zenei tevékenységéért számtalan hazai és külföldi elismerésben részesült. 2011-ben Románia Elnöki Hivatala kitüntette a Kulturális Érdemrend Lovagi Fokozatával. A blues rajongók körében A.G. Weinberger néven ismert gitáros zenekara társaságában lép fel Aradon, előadásukban a világhírű blues zenész és zeneszerző aktuális műsorának legjobb darabjait hallhatja a közönség.

Az Android debreceni pop-rock zenekar több mint 40 éves múltra tekint vissza. Kiváló progresszív rockot játszó muzsikusai rendszeresen koncerteznek önállóan és fesztiválokon is. Az együttes vezetője és a kompozíciók nagy részének szerzője Tőzsér József billentyűs. A zenekar további tagjai: Létmányi István – gitár, Nikolin Zoltán – basszusgitár, Dudás János – gitár, Mező Orbán – dob.

„Az egyik legjobb fúziós zenekar a világon.” – mondta John Nugent, a new yorki Rochester Nemzetközi Jazz Fesztivál producere a Djabe zenekarról, amely a jazz-world-fusion stílus első számú képviselője Magyarországon. Eddig 42 országban léptek fel, több nemzetközi díjban, elismerésben részesültek. A kiváló muzsikusok zenéjében a jazz teljesen egyedien ötvöződik világzenei elemekkel, újabban pedig a progresszív rock elemeivel is. A zenekart 1996-ban Égerházi Attila (gitár és ütőhangszerek) és a néhai Sipos András alapította. Az öttagú zenekart a magyar jazz olyan szakmai kiválóságai erősítik, mint Barabás Tamás – basszusgitár, Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt, Kaszás Péter – dobok, ének, Nagy János – billentyűs hangszerek.

Az Aradi Kamaraszínház szervezésében megvalósuló, fesztiválszerűen megrendezett est tehát három különböző műfajba kalauzolja a nézőket. A zenekarok kb. 50 perces koncertekkel mutatkoznak be az aradi közönségnek. Közös fellépésük nem titkolt célja, hogy egymás közönségéhez közel hozzák a különböző műfajokban tevékenykedő együttesek zenéjét.

A rendhagyó minifesztiválra jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475147-es telefonszámon lehetséges.

A rendezvény az aktuális járványügyi előírások betartásával kerül megrendezésre.

További hírek

Hír beküldése
A 200 km-es futóversenyt, kerékpáros és görkorcsolya-túrát 2019-ben szervezték meg legutóbb.
<em>Hír szerkesztése</em> Csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áron Magyarországon
Péntektől csak magyarországi rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon hatósági, maximum 480 forintos literenkénti áron standard benzint vagy gázolajat – jelentették be a csütörtöki Kormányinfón. A külföldi autósoknak piaci árat kell fizetniük.
Hír beküldése
Augusztusi zenei csemege.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy évvel a robbantásos merénylet után még nem történt vádemelés
Több mint 400 tanút hallgattak ki, 35 házkutatást végeztek, több tucat vizsgálatot végeztek – eredménytelenül.
<em>Hír szerkesztése</em> Népszámlálás: itt a vége, töltsd ki végre!
Hétfőig mintegy 750 ezer „magyar kérdőív” került kitöltésre.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gazdasági és szociális intézkedéscsomagról döntött a kormánykoalíció
Hitelmoratórium, béremelés a közszférában, 700 lejes támogatás a nyugdíjasoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Bajnok a CFR, 11. helyen végzett az UTA [FRISSÍTVE]
Az aradiak osztályozós helyen tartották a Dinamót.
<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták az UTA új vezetőedzőjét [FRISSÍTVE]
A tréner eddigi csapatai ebben a szezonban estek ki az 1. Ligából.
<em>Hír szerkesztése</em> Mesék az ágak hegyin és túl...
Gyereknapi élőszavas mesemondás.
<em>Hír szerkesztése</em> Játékpisztollyal fenyegette a járókelőket egy zavart férfi
Pszichiátriai eset.