Ákos a Félszigeten!

Több mint egy év koncertszünet után teljesen megújult produkcióval tér vissza Ákos. A több mint két évtizede töretlen pályájú dalszerző-előadó idén igazán izgalmasnak ígérkező elektronikus előadást állít színpadra, amely vadonatúj dalok mellett a legnagyobb slágereket is felvonultatja, komoly látványtechnika kíséretében. A „2012-es szintirock” koncertprogramja a 20. VOLT Fesztiválon volt látható először, majd a BalatonSound vendége. A nyár egyik legnagyobb magyar koncerteseményének ígérkezik a 20. Sziget nulladik napjára tervezett önálló Ákos-koncert. Ezután pedig Erdélybe látogat, augusztus 25-én, a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál fellépője lesz.
Ákos egyedülálló karrierrel büszkélkedhet: a Bonanza Banzai kultuszzenekar alapító-frontembereként szerzett hírnevet, a csapat feloszlását megelőzően indult szólópályafutása pedig a korábbinál is tartósabb sikertörténet lett.[gallery order="DESC"]

Ákos nevéhez rekordszámú arany- és platinalemez, rengeteg szakmai- és közönségdíj, számos teltházas arénakoncert, mindenki által ismert slágerek, valamint lelkes és kitartó közönségszeretet fűződik. Eddigi pályafutása során koncertezett szintetizátorkísérettel, dörgedelmes rockzenekarral és vonóskarral is, játszott sportcsarnokokban és színházi körülmények között egyaránt, mindig hatalmas sikerrel.
A kísérőzenekar átalakult: két évtized után újra trióban láthatjuk zenélni Ákost, ezúttal Lepés Gábor szintetizátoros és Bánfalvi Sándor dobos kíséri. „Az új projekt elektronikus, szintis hangvétele remek játéklehetőség: egyszerre nosztalgikus, brutális és vicces. Több mint egy éve foglalkozunk az anyaggal, már két klipet is leforgattunk hozzá, őszre tervezzük az új albumot. A munka mindvégig remek szórakozást is jelentett. Remélem, ezt a lelkesedést a közönségre is sikerül majd átragasztanunk” – mondta Ákos.
A 10. Félsziget Fesztivál augusztus 23. és 26. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Víkend-telep szomszédságában. A fesztiválon fellép többek között a Children of Bodom, ATB, Netsky, a Dirtyphonics, Emalkay, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront , a N.O.H.A., a Republic, az Irie Maffia, a Compact Disco, a Kistehén, a Ladánybene 27, az Alvin és a Mókusok is. A Félszigetre augusztus elsejéig kedvezményes, 100 lejes áron lehet négynapos bérletet, és 40 lejes áron napijegyet vásárolni. Augusztus 2-től a bérletek 150, a napijegyek 60 lejbe kerülnek. A jegyeket az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a fesztivál honlapján feltüntetett alternatív jegyterjesztő helyeken lehet beszerezni.

A rovatból ajánljuk:

Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Tornyai Tájházban
A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott.
Arany- és különdíjas a Tornyai Tájház Szarvason
Első díjat érdemelt „Piri néni csülkös babgulyása”.
Nemzetközi vasútmodellező kiállítás lesz a sportcsarnokban a hétvégén
Június elsején a belépés ingyenes a gyerekek számára.
Mesebeli gyereknap Gyorokon
A programok 13 órakor kezdődnek. Különböző szórakoztató játékok, arcfestés, gyerektetkó, mesehősök várnak az érdeklődőkre, és csillagvizsgálásra is lehetőség adódik.
Megtelt a pécskai főtér az EDDA koncertjén
A városnapok vasárnap is zajlanak, a képviselőtestület díszülésén díszpolgári címet kap Nagy István.
Városi rangra emelésének 20. évfordulóját ünnepli Pécska
Többek között EDDA-koncertet is szerveznek a szerdától vasárnapig tartó városnapokon.