A jövő sem a régi

Felméri Péter erdélyi humorista 2022-ben megjelent B-Terv című produkciója után itt a legújabb, friss, ropogós, vadiúj A jövő sem a régi címmel, amelyet az aradi közönség október 22-én, vasárnap 18 órától tekinthet meg a Bábszínházban.

„Ahhoz, hogy 2023-ban önmagad lehess, elő kell fizess a spotify-ra. A napodról nem te döntesz, hanem az algoritmusok. A tavalyi háromévesek átlagéletkora pedig idén már négy. És ki tudja mi lesz itt jövőre?

Tavaly még magamnak kellett megírjam ezt a leírást, idén meg akár a ChatGPT is megírhatná. Talán meg is írta… Ki tudja ezt ma már? A mesterséges intelligencia egy kilencéves gyerek szintjén van. Mondjuk, rendet nem rak a szobájában. Igaz, szobája nincs is…

Volt idő, amikor azt hittem, hogy a jövő nyugis lesz, laza és egyszerű. De már a jövő sem a régi!”

– A jövő sem a régi: mire utalsz a címmel?

– Régebben, ha szóba jött a jövő, a teleportálásról beszélgettünk, most meg a komposztálásról. Gyerekkoromban a repülő autót nem úgy képzeltem el, hogy Elon Musk kilövi a Tesláját az űrbe. Eddig a génmódosított növények voltak az ellenségek, most meg jól lenne úgy génmódosítani, hogy túlélje a krumpli a klímaváltozást. Sőt ahhoz, hogy önmagam lehessek, régebben nem kellett előfizessek a spotifyra. Szóval én ezt az egészet másképp képzeltem el, de hát már a jövő sem a régi.

– Milyen témákat érintesz az esten?

– Az egyik nagy dilemmám, hogy felszedtem pár kilót és akkor most mi legyen? Kezdjek el mozogni, edzeni, vagy csak fogadjam el, hogy ilyen az apatest? Elgondolkodtam azon is, hogy a nevetés gyógyít, de azért mégsem ér fel egy veseműtéttel. A köhögésen is inkább ront, mint segít. Minden mellett persze szeretnék jó apa is lenni, nem olyan, mint a köcsög Darth Vader a Csillagok háborújában, aki évekig rá se nézett a gyerekeire, majd amikor végre találkoznak, levágta a fia egyik kezét.


– Mennyiben lesz más a korábbi estekhez képest?

– Először is mindenben. Ez egy vadonatúj humorest, teli frissen kitalált poénokkal, gondolatokkal, amik mostanában kerülgetnek és nem hagynak aludni. Szerencsére mindig történik valami, amin lehet bosszankodni, vagy aminek lehet örülni. 

– Az egyre abszurdabb világban nehezebb vagy könnyebb anyagokat írni egy esthez?

– Könnyebb. Néha meg nehezebb. Attól függ végül is. Keddenként elég jól megy. És a csütörtökök is erősek. A szombatok és vasárnapok kevésbé, mert akkor itthon vannak a gyerekek és játszani kell velük. 

– Változott-e a humorod, a stílusod az első önálló estekhez képest?

– Láttál engem fellépni az elején, 15 éve? Remélem, hogy jobb lettem, érettebb és legalább ötven százalékkal viccesebb. De a biztonság kedvéért feltettem a kérdést a ChatGPT-nek is, tőle ezt a választ kaptam: „Humorista és komikus előadók gyakran fejlődnek és alkalmazkodnak az idők változásaihoz, és a stílusuk, tartalmuk és humoruk is változhat a különböző időszakokban. Az ilyen változásokhoz azonban a legfrissebb információkra van szükség. Ha érdekli Felméri Péter aktuális munkássága vagy humorstílusa, javasolnám, hogy nézze meg a legújabb fellépéseit.” Köszi szépen ChatGPT, magam sem mondhattam, volna jobban!

www.felmeripeter.hu

  • Jegyek kaphatók online, illetve az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházban (Arad, Episcopiei/Batthyány u. 32. sz.), hétfőtől csütörtökig 9–17, pénteken 9–13 óra között.

A rovatból ajánljuk:

Megtelt a pécskai főtér az EDDA koncertjén
A városnapok vasárnap is zajlanak, a képviselőtestület díszülésén díszpolgári címet kap Nagy István.
Városi rangra emelésének 20. évfordulóját ünnepli Pécska
Többek között EDDA-koncertet is szerveznek a szerdától vasárnapig tartó városnapokon.
Itt a majális teljes programja! [FRISSÍTVE]
Fellép a Dolly Plusssz és a Zanzibár.