Veres Attila Csaba lehet az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje

Veres Attila lehet a polgármesterjelölt | Fotó: Veres Attila személyes Facebook-profilja

Veres Attila lehet a polgármesterjelölt | Fotó: Veres Attila személyes Facebook-profilja

Egyetlen jelentkezőként Veres Attila Csaba üzletember pályázza meg az RMDSZ aradi polgármesterjelölti tisztségét. Indulását a magyar érdekvédelmi szervezet március 23-i, szombat délelőtti küldöttgyűlésének kell jóváhagynia.

A jelentkezési határidőig egyedül Veres Attila nyújtotta be pályázatát a polgármesterjelöltségre – közölte érdeklődésünkre Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke. A honatya elárulta: többen javasolták a szövetségnek az üzletember személyét, ő pedig elfogadta a felkérést.

A küldöttgyűlés március 23-án, szombat délelőtt 10 órától a megyei RMDSZ-székházban sorra kerülő szavazáson erősíti meg (vagy utasítja el, de ez szinte kizárt) Veres Attila indulását a június 9-i helyhatósági választásokon mint az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje. A küldöttek a képviselőtestületi jelölteket is rangsorolják a gyűlésen. A polgármesterjelölt lesz a listavezető, rajta kívül a következő személyek nyújtották be jelentkezésüket: Gerőcs Attila, Román Pál Gábor, Détári Attila Béla, Horváth Júlia és Derzsi Csaba. Az RMDSZ teljes listát fog állítani, a rangsorolás után „feltöltik” a többi helyet.

Veres Attila Csaba üzletember aradi születésű, nős, három gyerek édesapja, az 1990-ben alapított, magyarországi székhelyű, de nyolc országban jelenlévő Tracon Electric romániai – aradi bejegyzésű – leányvállalatának igazgatója. A vállalat fő tevékenységi területe a kisfeszültségű villamos készülékek és alkatrészek nagy- és kiskereskedelme, továbbá az ezek felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos műszaki tanácsadás.

A 2020-as helyhatósági választásokon Mészár Sándor sportmenedzser, az UTA labdarúgóegyesület főrészvényese volt az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje, azt megelőzően több alkalommal Bognár Levente korábbi alpolgármester volt a jelölt. 

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.