Újraválasztották Sofronyán Sandu Krisztián polgármestert – szentpáli szavazatokkal

Sandu Krisztián, Sofronya község RMDSZ-es polgármestere | Fotó: Sandu Krisztián Facebook-oldala

Sandu Krisztián, Sofronya község RMDSZ-es polgármestere | Fotó: Sandu Krisztián Facebook-oldala

Megőrizte polgármesteri pozícióját Sofronya község szentpáli illetőségű polgármestere, Sandu Krisztián, aki 2016–2020 között alpolgármesterként tevékenykedett, négy évvel ezelőtt pedig némi meglepetésre polgármesterré választották.

Az RMDSZ jelöltje ezúttal is szülőfalujában, a közigazgatásilag Sofronyához tartozó Szentálon kapta a legtöbb szavazatot: 388-at, míg a községközpontban 323-an szavaztak rá – összesen tehát 711 szavazatot kapott, ami kényelmes előnyt jelentett a nemzeti liberális párti (PNL) Kwasnitzky Mihaela Emanuelával és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) jelöltjeként induló Radu Florin Fofiuval szemben: előbbi 412, utóbbi 374 voksot gyűjtött be (ebből a magyar többségű Szentpálon 51-et, illetve 27-et kaptak).

Az RMDSZ jelöltlistája Szenpálon a voksok 70,20 százalékát gyűjtötte be, Sofronyán azonban csak 21,28 százalékban szavaztak a magyar érdekvédelmi szövetség helyi tanácsosjelöltjeire.

A választási kampányban Pataky Lehel Zsolt készített rádióinterjút Sandu Krisztiánnal az eddigi eredményekről és a következő tervekről, a beszélgetés alább meghallgatható:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.