Új elnököt választott az AMISZ

2021. június 18.
Bold Barbarát választotta meg a küldöttgyűlés az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) élére – olvasható az AMISZ sajtóközleményében.
<em>Hír szerkesztése</em> Új elnököt választott az AMISZ
Bold Barbara, az új elnök | Fotó: AMISZ

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában tartott csütörtöki tisztújításon 20 küldött vett részt a zimándújfalui, a szentpáli, kisiratosi és nagyiratosi fiókszervezetektől.

Molnár Melinda leköszönő vetített képes-videós előadással számolt be elmúlt mandátumáról, kiemelve azt, hogy a koronavírus-járvány ellenére, amely átírta sokak között az ő terveit is, sikeresnek véli az AMISZ tevékenységét, amely ez idő alatt az online térbe költözött, ahol sikerel volt többek között a Kaszoja Fesztivál online kiadása.

Beszámolóját követően Bold Barbarát jelölte az AMISZ elnöki tisztségére, aki bemutatta programtervét a következő kétéves időszakra. A küldöttek titkos szavazással megszavazták az új elnököt, 20 igen szavazattal.

A tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották a többi vezető tisztségeket betöltőket is. Ügyvezető elnök lett Sandu Roland, alalenökök lettek Alexandra Cioara és Borbély Hunor, a titkár pedig Petrus Antónia.


A vezetőség | Fotó: AMISZ

Az új elnök a meglévő rendezvények folytatása és fejlesztése mellett új terveit is bemutatta a küldötteknek. Ezek között egy közösségi tér működtetése is szerepel, amely az elmúlt hónapokban az RMDSZ Arad megyei szervezetének támogatásával és az új elnök koordinálásával alakot is öltött. Várják az Arad megyei magyar fiatalokat, hogy szabadidejüket egy, az ő igényeiknek megfelelően felszerelt helyen tölthessék.

Emellett röviden bemutatta #AzÉnJövőm című projektet is, amely egy workshop-sorozatként több hétvégén keresztül zajlana, és amelynek elsődleges célja az, hogy az Arad megyei magyar fiatalokat hozzásegítse a szakmai önmegvalósításhoz. Olyan témákban biztosítanának minőségi képzést számukra, amely segítené őket jövőjük és jövőképük kialakításában. Segítséget kapnának önéletrajzírásra, pályázatírásra, állásinterjúra való felkészülésben, saját vállalkozás elindításában, pályatervezésben, megfelelő egyetem kiválasztásában.

Ugyanitt időgazdálkodás-, kommunikációs, pénzügyi menedzsment-tréningeken vehetnek majd részt, de emellett rengeteg aktuális témába is belekóstolhatnak majd, az aktuálpolitikától egészen a közösségi média világáig.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.