Trianon kiteljesedése napról napra

Június 5-én, hétfőn 18 órától mutatja be Demkó Attila a Gyulai Györggyel közösen írott „Napról Napra Trianon 1918–1924” című könyvét az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Arad-Belvárosi Református Egyházközség szervezésében, a református templom imatermében (Mihai Eminescu/Deák Ferenc utca 33. sz.).

A kötet életközelbe hozza a száz évvel ezelőtti történéseket, szemünk előtt teljesedik ki a magyar tragédia. Tárgyszerűsége, hitelessége és alapossága mellett nem riad vissza a „mi lett volna, ha?” típusú kérdések megválaszolásától, következtetéseit pedig feszes érveléssel és tények sokaságával támasztja alá. 

A könyvbemutató után a közismert biztonságpolitikai szakértő, a Máglyatűz című nagysikerű munka szerzője, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője az ukrajnai háború összefüggéseiről beszélget Borbély Zsolt Attilával.

Minden érdeklődőt szeretettel vár Baracsi Levente lelkipásztor és Borbély Zsolt Attila politológus, az EMNT Arad megyei szervezetének elnöke.

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)