Több mint 80 százalékkal nyerte meg a kisiratosi választást Korondi Erika

Korondi Erika polgármester a helyi világháborús áldozatok emlékművének június 1-sejei felavatásán | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Korondi Erika polgármester a helyi világháborús áldozatok emlékművének június 1-sejei felavatásán | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A vasárnapi helyhatósági választáson a leadott szavazatok 82,42 százalékát kapta Korondi Erika, az RMDSZ kisiratosi polgármesterjelöltje, aki magabiztosan őrizte meg pozícióját.

Korondi Erika Arad megyében az RMDSZ első és mindmáig egyetlen női polgármestere, 2016-ban szerzett először mandátumot, majd 2020-ban sikerült újráznia, így már a harmadik ciklust kezdheti meg.

Kisiratoson 60,80 százalékos volt a részvételi arány a választáson (1347 szavazóból 819 jelent meg), és 785 érvényes szavazatot számláltak. Korondi Erikára 647-en szavaztak, míg a másik jelöltre, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben induló Robert-Cristian Vasvary-ra 138-an.

Az önkormányzati képviselőválasztáson az RMDSZ listája a szavazatok 81,52 százalékát kapta, a PNL 13,12 százalékot, a Szociáldemokrata Párt (PSD) 5,35 százalékot.

A választási kampányban Pataky Lehel Zsolt készített rádióinterjút Korondi Erikával az eddigi eredményekről és a következő tervekről, a beszélgetés alább meghallgatható:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.