Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) aradi irodája szervezésében Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon április 26-án, pénteken 18 órától.

„Milyen társadalmi elvárások nehezednek korunk emberére? Hogyan befolyásolja a szociális nyomás a fiatalok önértékelését, énképét, világnézetét? Meghívott szakértőnk célja lerántani a leplet a leállíthatatlannak tűnő mókuskerékről, irreális társadalmi normákról. Előadásában ellentámadást indít a nyomasztó elvárások ellen, és olyan eszközökkel vértezi fel a közönséget, amelyek segítségével megszabadulhatnak a mókuskerékből, és képesek lesznek kialakítani egy önazonos életet” – olvasható az MCC beharangozójában.

Tapolyai Emőke több mint két évtizede foglalkozik munkatársi és vezetői tanácsadással, mentorálással, egyéni és párterápiával. Magyarországon, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban egyaránt elismert szakember. Pszichológus, szexuálpszichológus, felsővezetői coach, a Gondolatok elvitelre és a Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel című könyvek szerzője, a Family Magazin Kavics a cipőben rendszeres rovat szerzője. Klinikai és pasztorálpszichológiai diplomáját az Egyesült Államokban, az Ashland University-n szerezte, jelenleg a Dél-afrikai Egyetem doktori hallgatója, a Kandela Pszichológiai és Coaching Központ alapítója és szakmai vezetője.

Szakmai tevékenységének egyik alapvető jellemzője, hogy nemcsak szakemberként lép fel egyéni ülésein és előadásain, hanem ugyanannyira emberként is. A szakma iránti szenvedélye és alázata, valamint merészsége teszi igazán hitelessé és közkedveltté írásait. Munkája alapvető ideológiája az, hogy csak az önazonos, önmaga előtt is hiteles ember képes hosszú távon sikeres maradni. Öt gyermek édesanyja és két kislány nagymamája.

Az MCC eseményének partnere az Aradi Református Egyházmegye. Időpont és helyszín: április 26., péntek, 18 óra, Arad, Jelen Ház, Deák Ferenc (Mihai Eminescu) utca 55–57. szám.

A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot ezen űrlap kitöltésével jelezzék.

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)