Szigorú korlátozásokat vezetnek be megyeszerte

2020. október 13.
Bezárják a vendéglátóhelyek beltéri egységeit, felfüggesztik a színház-, mozi- és koncerttermek működését, illetve szinte mindenütt kötelezővé teszik a maszkhasználatot szerdától Arad megye több településén, így a megyeszékhelyen is.
<em>Hír szerkesztése</em> Szigorú korlátozásokat vezetnek be megyeszerte
Maszkot kell majd hordani mindenütt | Fotó: Arad Megyei Rendőr-főkapitányság

Miután a koronavírus-fertőzések átlaga az elmúlt 14 napban meghaladta az 1,5 ezreléket, az Arad Megyei Vészhelyzeti Bizottság kedden eldöntötte, hogy október 14-től, szerdától hét napig, október 20-án éjfélig nem fogadhatók vendégek az éttermek, kávézók és kocsmák beltéri egységeiben Aradon, Kisjenőben, Kürtösön, Nagyiratoson, Fakerten, Székudvaron, Simándon, Tótváradon, Halmágycsúcson, Öthalmon és Nagyzerénden.

A prefektúra közleménye szerint a szállodák és panziók benti éttermei továbbra is működhetnek, de csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki. A többi étterem a teraszokon – ha rendelkezik kültéri egységgel, és az időjárás is lehetővé teszi – fogadhat vendégeket, de illetve elvitelre vagy házhoz szállítva kiszolgálhatja a kuncsaftokat.

A határozat értelmében szerdától hét napig felfüggesztik a játékautomatákat üzemeltető vállalkozások tevékenységét a fent említett településeken. E szerint a játéktermekben, kaszinókban, kocsmákban tilos használni a nyerőgépeket; a fogadóirodák és lottózók működhetnek – a járványügyi szabályok betartásával –, de az azokban elhelyezett „félkarú rablókon” nem szabad játszani.

Szintén a már említett településeken felfüggesztik a mozik, színházak és koncerttermek működését, miként a sportcsarnokokat, valamint az épületeken belüli fitnesz- és edzőtermeket, rendezvényhelyiségeket is bezárják szerdától kezdődően egészen október 20-án éjfélig.

A korlátozás – a fenti településeken – érvényes a piacokra, vásárokra, ócskapiacokra, heti vásárokra, kivéve azokra a részekre, ahol zöldséget és élelmet árusítanak.

Emellett egész Arad megye területén kötelezővé teszik az arcot és szájat eltakaró textil vagy egészségügyi maszk használatát a köztereken, a tanintézmények 100 méteres körzetében, piacokon, vásárokon, a forgalmas helyeken, a közintézmények előtt, ahol várakozni kell, a bevásárlóközpontok parkolóiban, busz- és villamosmegállókban, a nyilvános és magánjellegű összejöveteleken, istentiszteleteken, a települések központi vagy folyóparti sétányain. A maszk viselése reggel hat órától éjfélig kötelező, de azt nem írják, hogy meddig lesz érvényben az előírás.

További hírek

Hír beküldése
A polgármester és az ott szolgált lelkész roma fiatalok egy csoportjára gyanakszik.
Hír beküldése
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a ferences szerzetes.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a 16 közé a kupában az UTA
Szakadó hóesőben nyertek az aradiak Csíkszeredában.
<em>Hír szerkesztése</em> Sírgyalázás történt Vadászon
Ismeretlenek 11 nyughelyet rongáltak meg a református temetőben.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyújtották az első gyertyát a pécskai adventi koszorún [AUDIO]
Antal Péter polgármester családtagjai jelenlétében gyújtotta meg a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az advent
Advent első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete. A karácsonyig tartó négy hét alatt az egyház tiltja az esküvők, zajos mulatságok szervezését, a hívek böjtölve, testben és lélekben megtisztulva készülnek a Megváltó születésének ünnepére.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Minden vasárnap más-más hozza el a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: „A magyar emberek szavazata túlmutat a választáson – egy üzenet”
Kisjenő alpolgármestere az RMDSZ szenátorjelölt-listájának a vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Fellépett az osztálypénz gyűjtése ellen a diákszövetség
A törvénytervezet 2000 lejig terjedő bírságot tenne lehetővé.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
Élettörténeteket vár a Kölcsey Egyesület. Felhívás!