Szigorú korlátozásokat vezetnek be megyeszerte

2020. október 13.
Bezárják a vendéglátóhelyek beltéri egységeit, felfüggesztik a színház-, mozi- és koncerttermek működését, illetve szinte mindenütt kötelezővé teszik a maszkhasználatot szerdától Arad megye több településén, így a megyeszékhelyen is.
<em>Hír szerkesztése</em> Szigorú korlátozásokat vezetnek be megyeszerte
Maszkot kell majd hordani mindenütt | Fotó: Arad Megyei Rendőr-főkapitányság

Miután a koronavírus-fertőzések átlaga az elmúlt 14 napban meghaladta az 1,5 ezreléket, az Arad Megyei Vészhelyzeti Bizottság kedden eldöntötte, hogy október 14-től, szerdától hét napig, október 20-án éjfélig nem fogadhatók vendégek az éttermek, kávézók és kocsmák beltéri egységeiben Aradon, Kisjenőben, Kürtösön, Nagyiratoson, Fakerten, Székudvaron, Simándon, Tótváradon, Halmágycsúcson, Öthalmon és Nagyzerénden.

A prefektúra közleménye szerint a szállodák és panziók benti éttermei továbbra is működhetnek, de csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki. A többi étterem a teraszokon – ha rendelkezik kültéri egységgel, és az időjárás is lehetővé teszi – fogadhat vendégeket, de illetve elvitelre vagy házhoz szállítva kiszolgálhatja a kuncsaftokat.

A határozat értelmében szerdától hét napig felfüggesztik a játékautomatákat üzemeltető vállalkozások tevékenységét a fent említett településeken. E szerint a játéktermekben, kaszinókban, kocsmákban tilos használni a nyerőgépeket; a fogadóirodák és lottózók működhetnek – a járványügyi szabályok betartásával –, de az azokban elhelyezett „félkarú rablókon” nem szabad játszani.

Szintén a már említett településeken felfüggesztik a mozik, színházak és koncerttermek működését, miként a sportcsarnokokat, valamint az épületeken belüli fitnesz- és edzőtermeket, rendezvényhelyiségeket is bezárják szerdától kezdődően egészen október 20-án éjfélig.

A korlátozás – a fenti településeken – érvényes a piacokra, vásárokra, ócskapiacokra, heti vásárokra, kivéve azokra a részekre, ahol zöldséget és élelmet árusítanak.

Emellett egész Arad megye területén kötelezővé teszik az arcot és szájat eltakaró textil vagy egészségügyi maszk használatát a köztereken, a tanintézmények 100 méteres körzetében, piacokon, vásárokon, a forgalmas helyeken, a közintézmények előtt, ahol várakozni kell, a bevásárlóközpontok parkolóiban, busz- és villamosmegállókban, a nyilvános és magánjellegű összejöveteleken, istentiszteleteken, a települések központi vagy folyóparti sétányain. A maszk viselése reggel hat órától éjfélig kötelező, de azt nem írják, hogy meddig lesz érvényben az előírás.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Orban Aradon: fontolgatjuk az éjszakai kijárási tilalmat
A koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedésként a kormány fontolgatja az éjszakai kijárási tilalom bevezetését, de előtte megvárják, milyen eredményt hoznak az eddigi korlátozások – jelentette ki szombaton, aradi látogatásán Ludovic Orban miniszterelnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Megalakult az aradi és a megyei tanács
Ludovic Orban miniszterelnök helyi autonómiáról és a központosítás lebontásáról beszélt a beiktatáson.
<em>Hír szerkesztése</em> Megszerezte első hazai győzelmét az UTA
A Chindia Târgoviște volt az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Bennégett a lakásban egy idős házaspár
Tragédia Ötvenespusztán.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus: vörös forgatókönyv lép életbe Aradon
Meghaladta az elmúlt 14 napban a 3 ezreléket a koronavírus-fertőzések aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Megalakult az új képviselőtestület Nagyiratoson
Letette az esküt a harmadik mandátumát kezdő polgármester, Papp Attila.
<em>Hír szerkesztése</em> Online oktatásra térnek át az aradi iskolák [FRISSÍTVE]
Meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány.
<em>Hír szerkesztése</em> Október 23.: egy egész nemzet mozdult meg [AUDIO]
Az 1956-ot követő egyik legnagyobb koncepciós per a Szoboszlay-per volt.
<em>Hír szerkesztése</em> Ittasan, felfüggesztett jogsival okozott balesetet
Két személy megsérült a belvárosi ütközésben.
<em>Hír szerkesztése</em> Leadta a jelöltlistákat az RMDSZ
A cél a parlamenti mandátum megőrzése.