Szentháromság vasárnapján adott ünnepi hangversenyt a Szentpáli Asszonykórus [AUDIO]

Az asszonykórus erre az alkalomra a gáji római katolikus templom énekkarának néhány tagjával egészült ki | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Az asszonykórus erre az alkalomra a gáji római katolikus templom énekkarának néhány tagjával egészült ki | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

A kórusmozgalom nem csak az éneklésről és a gyakorlásról szól, ez közösséggé kovácsolódást és lelki feltöltődést is jelent – vallják a Szentpáli Asszonykórus tagjai.

Az Arad melletti – többségében még mindig magyar lakosságú – falu nyugdíjas hölgyeit a népdalok és az éneklés szeretete kovácsolta össze, s egy évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy énekkart alapítanak. Képzett oktatót fogadtak, akinek az irányításával zajlanak a próbák, az asszonykórus pedig már több fellépésen is elismerést vívott ki.

A pünkösd utáni első vasárnap, Szentháromság ünnepén a helyi római katolikus templomban egyházzenei hangversenyt adott a Szentpáli Asszonykórus.

Pataky Lehel Zsolt is részt vett a koncerten. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készített összeállítást:

 

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.