Részleges kamionstopot rendeltek el a hőségriadó miatt

Hármas fokozatú – vörös jelzésű – hőségriadóra figyelmeztette a lakosságot Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) csütörtök délben. A megyei önkormányzat részleges kamionstopot rendelt el a megye útjain.

A meteorológiai szolgálat az ország nyugati és észak-nyugati megyéinek (Arad, Bihar, Szatmár, Máramaros, Szilágy és Beszterce-Naszód) túlnyomó részében vörös jelzésű hőségriadót rendelt el, a katasztrófavédelem pedig a RO-Alert-rendszeren küldte a mobiltelefonokra a figyelmeztetést.

A tájékoztatás szerint csütörtökön és pénteken 36-39 Celsius-fok közötti nappali hőmérsékletre kell számítani, de éjszaka sem lesz 20-24 foknál hűvösebb. Felszólították a lakosságot, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak a napon, kerüljék a felesleges járkálást, a megerőltető fizikai munkát és a tömeget délelőtt 11 és este hat óra között, a bevásárlást is lehetőleg a kora reggeli vagy a késő esti órákban intézzék el. A megfelelő folyadékbevitelre is felhívták az emberek figyelmét.

Az Arad Megyei Tanács csütörtök délelőtt közleményben jelentette be, hogy részleges kamionstopot rendelt el a megye útjain. Ennek értelmében korlátozzák a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését 12 és 18 óra között azokon a napokon, amikor másod- vagy harmadfokú (narancssárga vagy vörös) hőségriadó van érvényben. Az intézkedéssel az utak aszfaltburkolatát kímélik – indokolták.

A kamionstop nem vonatkozik az élőállat- és a romlandóáru-szállítmányra, a mentők, tűzoltók és rendfenntartók járműire, a postakocsikra, a telekommunikációs vállalatok autóira, a tartály- és hűtőkocsikra, a segélyszállítmányokra, az autómentőkre és halottaskocsikra.

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.