Repülőgépes szúnyogirtást tartanak csütörtökön és pénteken

Az aradi polgármesteri hivatal repülőgépes szúnyogirtást rendelt június 23-ra és 24-re, vagyis csütörtökre és péntekre.

Idén ez lesz az első légi szúnyoggyérítés Aradon, és mindként nap 6.30 és 9.30, illetve 18.30 és 21.30 között fog zajlani. Az időjárástól is függ, hogy mikor és mennyit tart majd az akció – tették hozzá a városháza közleményében.

A tájékoztatás szerint a Deltatim Plus® nevű vegyszert fogják szórni a vérszívók és lárváik ellen. Kérik a méhészeket, hogy a jelzett időpontokban ne engedjék szabadon a méhcsaládokat.

Az önkormányzat azt is közölte, hogy június 27. és 30. Között, esténként fél tíztől reggel fél hatig szúnyog- és kullancsirtás lesz az aradi közterületeken, amit földi úton – gépkocsikról és kézi permetezőkkel – végeznek majd el. Ez esetben is a Deltatim Plus®-t, illetve a Cymina Ultra® nevű vegyszert használják.

Felhívták a figyelmet, hogy a rovarirtás akkor igazán hatásos, ha egy időben mindenütt végzik, ezért felkérték háztulajdonosokat, lakótársulásokat, állami intézményeket és magáncégeket, hogy lehetőleg az udvarokon, kertekben, pincékben, telephelyeket – ott, ahol a lárvák megélhetnek – tartsanak szúnyogirtást.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.