Pallagi Máté lesz Tőzmiske új RMDSZ-es polgármestere

Pallagi Máté nyerte a polgármester-választást Tőzmiske községben | Fotó: RMDSZ

Pallagi Máté nyerte a polgármester-választást Tőzmiske községben | Fotó: RMDSZ

Toronymagasan nyerte meg a vasárnapi polgármester-választást Tőzmiske községben Pallagi Máté, az RMDSZ jelöltje, akire a közigazgatási egység négy településén összesen 1036-an szavaztak az Állandó Választási Hatóság (AEP) eredményfigyelő honlapja szerint.

Ellenjelöltjei közül a nemzeti liberális párti (PNL) Florian Florentin Albu 347, a szociáldemokrata (PSD) Teodor Parasca 318 voksot kapott. Pallagi Mátéra a magyarlakta településeken voksoltak a legtöbben: Simonyifalván 370-en, Vadászon 497-en, Bélzerénden 83-an, míg a községközpontban, Tőzmiskén csak 86 szavazatot kapott. A két román jelöltre viszont Tőzmiskén pecsételtek a legtöbben, a többi településen egyikük sem érte el a száz zavazatot.

A községnek az elmúlt 24 évben is RMDSZ-es polgármestere volt, illetve van jelenleg is – a hivatalban lévő választott vezetők mandátuma csak októberben jár le, az újak pedig akkor teszik majd le az esküt – Haász Tibor személyében, aki viszont nem vállalt újabb mandátumot. Az RMDSZ helyi előválasztásán hárman jelentkeztek polgármesterjelöltnek, a közösség Pallagi Mátét bízta meg, hogy induljon a tisztségért.

A választási kampányban Pataky Lehel Zsolt készített rádióinterjút Pallagi Mátéval a tervekről, a beszélgetés alább meghallgatható:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.