Össze-hangoló – Zeneterápiás foglalkozások

A Mathias Corvinus Collegium egy interaktív, hangokban és mosolyokban gazdag előadásra várja az érdeklődőket.

„Legyen a zene mindenkié! A tiéd, az enyém, a miénk. Szülessen meg bennem, halljam a hangját, a csöndjét. Érezzem a ritmusát. A legfinomabb apró kis dinamikáktól a mindent elsöprő katarzisig” – Paár Julcsi énekes, okleveles zeneterapeuta sajátélményes előadása során közelebb kerülhetünk az aktív zeneterápiás gyakorlat megismeréséhez.

A kreatív műhely célja pozitív élményekkel, a gyakorlatban is használható eszköztárral gazdagítani a résztvevőket, akiknek lehetősége nyílik belépni a saját hangjuk és eszközök bevonásával létrejövő kollektív alkotótérbe.

Paár Julcsi a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után iskolákban tanított, a mesterképzés és az oktatói élet során pedig rájött, inkább más oldalról közelítené meg a zenével való kapcsolódását és ennek átadását. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán végül zeneterapeutaként diplomázott, ezzel pedig elkezdődött több szálon futó szakmai élete.

Zeneterapeutaként gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozik, emellett különböző zenei projektekben vesz részt, amelyekkel átadhatja anyanyelvünk zenében megmutatkozó szépségét és segítségét. Mesealbumjai: Kerekerdő, Kerekutca, Rókatánc.

A workshopon való részvételhez zenei előképzettség nem szükséges. Az előadás felnőtt közönségnek szól. Időpont: 2024. február 20., 18 óra. Helyszín: MCC Aradi Képzési Központ, Andrássy tér (Bulevardul Revoluției) 78. szám.

A részvételi szándékot az internetes űrlap kitöltésével lehet jelezni.

A rovatból ajánljuk:

Tesler Julianna: ha nem leszünk jelen a fakerti tanácsban, mások döntenek majd helyettünk [AUDIO]
Az RMDSZ tanácsosjelöltje a magyarság érdekét tartja szem előtt. (x)
Hégely Levente: megérett az idő a változásra Nagyzerénden [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje a mindennapi életet megkönnyítő dolgokat szeretne megvalósítani. (x)
Bene Sándor: fontos, hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, mert csak így harcolhatunk anyanyelvünkért, a kultúránkért [AUDIO]
Az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje a magyarság életének megkönnyítéséért és gazdagításáért dolgozik. (x)