Online oktatás: számítógépekre gyűjt az Alma Mater Alapítvány [AUDIO]

A civil szervezet adományokat gyűjt a helyi vállalkozóktól, és a pénzből számítógépeket vásárol olyan diákoknak, akiknek egyáltalán nincs, vagy nincs megfelelő eszközük az online oktatásban való részvételhez.

Az aradi magyar oktatás háttérintézményeként működik az Alma Mater Alapítvány, amely elsősorban a diákok tanulási körülményeinek javításán, a feltételek megteremtésén dolgozik, de a pedagógusok munkáját is segíti.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt internetes távoktatás új feladatok elé állította az alapítványt is. A civil szervezet adományokat gyűjt a helyi vállalkozóktól, és a pénzből számítógépeket vásárol olyan diákoknak, akiknek egyáltalán nincs, vagy nincs megfelelő eszközük az online oktatásban való részvételhez.

Az Alma Mater Alapítvány számítógép akciója ​Az idei év rengeteg változást hozott egyéni és közösségi életünk terén....

Közzétette: Alma Mater Alapítvány Arad – 2020. november 13., péntek

Emellett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től kapott támogatásból új bútorokkal szerelték fel a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának az étkezdéjét, illetve a járványügyi előírásoknak megfelelően kézfertőtlenítő oszlopokat szereltek fel az internátusban, szintén a BGA jóvoltából.

Új asztalok és székek a bentlakás étkezdéjében | Fotó: Tóthpál Renáta

Az aradi Alma Mater Alapítvány elnökével, Kranowszky-Nagy Andreával ezekről a tevékenyésgekről készített interjút a Temesvári Rádió Magyar adása részére Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.