Online oktatás: számítógépekre gyűjt az Alma Mater Alapítvány [AUDIO]

A civil szervezet adományokat gyűjt a helyi vállalkozóktól, és a pénzből számítógépeket vásárol olyan diákoknak, akiknek egyáltalán nincs, vagy nincs megfelelő eszközük az online oktatásban való részvételhez.

Az aradi magyar oktatás háttérintézményeként működik az Alma Mater Alapítvány, amely elsősorban a diákok tanulási körülményeinek javításán, a feltételek megteremtésén dolgozik, de a pedagógusok munkáját is segíti.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt internetes távoktatás új feladatok elé állította az alapítványt is. A civil szervezet adományokat gyűjt a helyi vállalkozóktól, és a pénzből számítógépeket vásárol olyan diákoknak, akiknek egyáltalán nincs, vagy nincs megfelelő eszközük az online oktatásban való részvételhez.

Az Alma Mater Alapítvány számítógép akciója ​Az idei év rengeteg változást hozott egyéni és közösségi életünk terén....

Közzétette: Alma Mater Alapítvány Arad – 2020. november 13., péntek

Emellett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től kapott támogatásból új bútorokkal szerelték fel a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának az étkezdéjét, illetve a járványügyi előírásoknak megfelelően kézfertőtlenítő oszlopokat szereltek fel az internátusban, szintén a BGA jóvoltából.

Új asztalok és székek a bentlakás étkezdéjében | Fotó: Tóthpál Renáta

Az aradi Alma Mater Alapítvány elnökével, Kranowszky-Nagy Andreával ezekről a tevékenyésgekről készített interjút a Temesvári Rádió Magyar adása részére Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)