Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]

Németh József, az RMDSZ polgármesterjelöltje | Fotó: RMDSZ

Németh József, az RMDSZ polgármesterjelöltje | Fotó: RMDSZ

Jó gazdára, a kor követelményei szerint nyitott, a pályázati lehetőségeket kereső és azzal élő vezetőre lenne szüksége Varsándnak, régi nevén – és ahogy a köznyelv ma is használja – Fazekasvarsándnak.

Németh József, az RMDSZ jelenlegi önkormányzati képviselője, és a június 9-i helyhatósági választáson a polgármesterjelöltje úgy látja, hogy a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett, megelégszik megyei tanács által kapott költségvetés-kiegészítéssel és a néhány helyi nagy mezőgazdasági vállalat által befizetett adókból származó jövedelemmel. Plusz forrásokat nem keresnek, pályázatfigyeléssel nem foglalkoznak, és ez szerinte meglátszik a közállapotokon.

A 11 tagú képviselőtestületben jelenleg két szavazata van a magyar érdekvédelmi szövetségnek, de Németh József szerint van esély ennek a számnak a növelésére, és ha az RMDSZ nagyobb súlyt szerez a tanácsban, elképzelhető, hogy megkapja az alpolgármesteri tisztséget. Ha beleszólása lesz az RMDSZ-nek a község vezetésébe, az nagy segítséget jelent majd a magyar elemi iskolának, az evangélikus gyülekezetnek, a magyar gazdáknak A második képviselői mandátumát töltő Németh Józseffel, az RMDSZ varsándi polgármesterjelöltjével Pataky Lehel Zsolt beszélgetett:

COMANDAT DE UDMR ORG. JUD. ARAD,
REALIZAT DE SC LBC TORRENT STUDIO SRL
COD AEP: 23240001

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.