Negyedszer választották meg Németpereg polgármesterének Kovács Imrét

Kovács Imre németperegi polgármester | Fotó: rmdszarad.ro

Kovács Imre németperegi polgármester | Fotó: rmdszarad.ro

Magabiztosan nyerte meg a vasárnapi helyhatósági választást Kovács Imre, az RMDSZ németperegi polgármesterjelöltje, akire összesen 530-an szavaztak a község két településén, Németperegen és Kisperegen.

Négyen szálltak versenybe a polgármesteri tisztségért, a hivatalban lévő polgármester fő kihívója a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Nagy Tibor volt. Kovács mindkét településen nyert: a községközpontban, Németperegen 206 szavazatot kapott, míg ellenjelöltje 116-ot, Kisperegen pedig 324-en voksoltak az RMDSZ jelöltjére, míg Nagyra 139-en (a végeredmény tehát 530–255 Kovács Imre javára).

Kovács Imre 2012 óta polgármestere a községnek, tehát a negyedik mandátumát kezdheti meg.

Az önkormányzati képviselőválasztáson az RMDSZ listája Kisperegen a szavazatok 70,52 százalékát gyűjtötte be, míg a PNL 25,68-at, ellenben Németperegen csak harmadik lett az RMDSZ tanácsosjelölt-listája 25,68 százalékkal – ott a PNL is csak másodikként végzett 29,34 százalékkal, míg a legnagyobb arányban (30,43 százalék) a Romániai Rutének Kulturális Szövetsége végzett.

A választási kampányban Pataky Lehel Zsolt készített rádióinterjút Kovács Imrével az eddigi eredményekről és a következő tervekről, a beszélgetés alább meghallgatható:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.