Négy mázsa zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek a Csiky-ben [AUDIO]

A koronavírus-járvány miatti két év kényszerszünet után a romániai iskolákban idén ismét megszervezték a zöldség- és gyümölcsgyűjtő akciót.

Az országos kampány keretében felhalmozott adományokat egy-egy szociális intézményhez, gyermek- vagy öregotthon lakóinak juttatják el.

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, a hagyományhoz híven, ismét csatlakoztak a kezdeményezéshez, és hétfőn, illetve kedden mintegy négy mázsa friss zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek össze.

A magyar iskolaközpont vezetősége szokás szerint a dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson működtetett Pio Atya Gyermekotthonnak ajánlotta fel az adományokat. Pataky Lehel Zsolt összeállítása a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült. Hallgassa meg:

 

A rovatból ajánljuk:

„A szomorkodóval szomorkodni, a nevetővel nevetni” [AUDIO]
Nagy Rozália 25 éve, a kisiratosi Máltai Ház megnyitása óta lakója a mozgássérült-otthonnak. December 3. a fogyatékos emberek világnapja, az ez alkalomból közölt riportban mesél többek között arról, hogy a fizikai akadályok nem szabnak feltétlenül korlátot a léleknek is.
Átadták az onkológia új székhelyét
Mintegy 3500 négyzetméteren több mint 50 kórházi ágy áll rendelkezésre.
Faragó Péter maradt a megyei RMDSZ-szervezet elnöke
A parlamenti képviselő 2015 óta tölti be a tisztséget.
Tisztújításra készülnek a megyei RMDSZ-vezetőségben
November 25-re hívták össze a gyűlést.