Mint hal a vízben! [AUDIO]

A hivatását tekintve testnevelőtanár, később önkormányzati képviselő, majd polgármester Almási Vince mindig szívügyének tekintette az ifjúság testi-lelki nevelését és a közösségépítést.

42 évvel ezelőtt, 1980-ban szervezte meg az első úszótanfolyamot a kisiratosi Almási Vince. Akkor még a községközpontba, Kürtösre jártak a gyerekek, majd a helyi termálfürdő megnyitása után Kisiratoson zajlott az úszásoktatás.

A hivatását tekintve testnevelőtanár, később önkormányzati képviselő, majd polgármester Almási Vince mindig szívügyének tekintette az ifjúság testi-lelki nevelését és a közösségépítést. A korábbi elöljáró, aki nagy érdemeket szerzett a magyar határ menti falu közigazgatási önállósodásában, nemzedékek sorát tanította meg úszni. Az egykori tanítványok ma már saját gyerekeiket viszik hozzá tanulni, és nyugdíjba vonulása után újraéledtek az úszótanfolyamok.

Az idei nyári vakáció első heteiben is megszervezték közel háromtucatnyi résztvevővel, akik az alapok elsajátítása mellett közösségi élményekkel is gazdagodtak. A tanfolyam végén beszélgetett Almási Vincével az úszásoktatásról és a közösségszervezés terén folytatott töretlen munkáról Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

 

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.