Megnőtt a magyar tagozat presztízse – Beiratkozás az Aurel Vlaicu Általános Iskola magyar előkészítő osztályába [AUDIO]

Tari Éva Andrea tanítónő és Balta Emese aligazgató | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Tari Éva Andrea tanítónő és Balta Emese aligazgató | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Továbbra is van létjogosultságuk a kerületi iskoláknak, illetve az azokban működő magyar tagozatoknak – véli Balta Emese tanítónő, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola aligazgatója, aki szerint a szülők kezdik újra felfedezni az egy-egy városrész, több negyed diákjait befogadó iskolák előnyeit.

A tanintézmény előkészítő osztálytól nyolcadikig nyújt képzést, méghozzá három tagozaton: román, magyar és német osztályok működnek benne. A magyar családok mellett sok vegyes házasságban élő szülő választja a magyar oktatást a gyermekének, mert a magyar állami támogatásból biztosított délutáni foglalkozás, a magyar iskolabuszhálózat megnövelte a magyar oktatás presztízsét – nem beszélve arról, hogy a tanulmányi eredmények sem maradnak el a nagyobb iskolák diákjainak eredményeitől.

Április 11-én megkezdődött a leendő előkészítő osztályosok beiratkozása a 2024–2025-ös tanévre, Pataky Lehel Zsolt ennek kapcsán kereste fel Balta Emese aligazgatót és Tari Éva Andreát, a szeptemberben induló előkészítő osztály tanítónőjét. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült beszélgetéseket:

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)