Megkezdődött a jelöltállítás a helyhatósági választásokra

2020. január 29.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Arad megyei szervezete döntő jelentőséget tulajdonít a 2020-as helyhatósági választások előkészítésének, a demokrácia és a helyi autonómia megvalósításának, a magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése érdekében.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött a jelöltállítás a helyhatósági választásokra

A megyei szervezet közleménye szerint a szövetség célja az erdélyi magyar közösség képviseletének megerősítése az önkormányzatokban, s ennek érdekében kiemelten fontos a helyi közösségek széleskörű bevonása a jelöltállítási folyamatba.

A jelöltek kiválasztásában és rangsorolásában, a választások előkészítésében a szövetség a következő alapelveket tartja irányadónak: közösségi támogatottság, a vállalt kötelezettségek teljesítése, szakmai felkészültség, esélyegyenlőség, fiatalítás, szervezeti elkötelezettség és szerepvállalás, politikai érdekegyeztetés és érdekérvényesítés. A 2020-as helyhatósági választások jelöltállítási szakaszában a szövetség biztosítja a 35 évnél fiatalabbak és a nők szerepvállalását az önkormányzatokban.

A jelöltállítás módozata, ütemterve, valamint a rangsoroláson résztvevő jelöltek jelölési feltételei megtalálhatók, illetve a dokumentáció elérhető az RMDSZ weboldalán.

További információk, tájékoztatás valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumok (mellékletek, stb.) igényelhetők minden helyi és kerületi szervezet vezetőjénél, valamint az RMDSZ Arad megyei szervezetének titkárságán (Arad, Episcopiei/Batthány u. 32. sz., telefon: 0257/250–627), elektronikus formában pedig az rmdszarad@rmdsz.ro, perotamas@rmdsz.ro e-mail címek egyikén.

A jelentkezési határidő mindenhol változó, mivel mindenhol más időpontban szervezik meg a közgyűléseket. Minden helyi közgyűlést 20 nappal előtte hirdetnek meg, és a közgyűlések előtt 10 nappal kell leadni a jelentkezést.

További hírek

Hír beküldése
Olykor a rászorulók zárkóznak el.
Hír beküldése
Bírságolásra kiváló alkalom a járvány.
<em>Hír szerkesztése</em> A megyei tanácsnál tesznek a #maradjotthon felhívásra
Járványhelyzet.
Bár az eredeti elképzelés szerint a lakhelyelhagyáskor használt nyilatkozat és munkahelyi igazolás új formanyomtatványát „elektronikusan” is alá lehetett írni, a kormány hétfői pontosítása szerint ez mégsem lehetséges.
<em>Hír szerkesztése</em> Ötórás a várakozási idő a határon
Óriási a torlódás Nagylaknál a belépő oldalon.
<em>Hír szerkesztése</em> Nálunk is hódít a Legényesezz otthon! [FRISSÍTVE]
Sorra kapcsolódnak be a néptáncosok.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus: újabb aradi haláleset [FRISSÍTVE]
Egy 65 éves férfi hunyt el.
<em>Hír szerkesztése</em> Szinte annyian vannak karanténban, ahányan elhagyták a vesztegzárat
Súlyos büntetéseket kapnak a szabálysértők.
<em>Hír szerkesztése</em> Online folyik az iskolai beiratkozás [AUDIO]
Persze, az adatokat személyesen is meg kell majd erősíteni.
<em>Hír szerkesztése</em> Torlódás a nagylaki határátkelő belépő oldalán
Se kamionnal, se személyautóval nem leányálom most utazni.