Megemlékezés a temesvári forradalom 33. évfordulóján

Ez évben is tartanak megemlékezést Temesváron az 1989-es antikommunista népfölkelés és rendszerváltó forradalom kitörésének évfordulóján és eredeti helyszínén.

A Mária téri református templomnál (hivatalos címe: Temesvár, Timotei Cipariu u. 1. sz.) december 15-én, csütörtökön 16 órakor főhajtás és koszorúzás lesz Tőkés László volt temesvári lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alapító elnöke részvételével. Emlékező áhítatot Demeter Sándor, a temesvár-belvárosi református gyülekezet lelkipásztora tart.

16.30 órától fórumra kerül sor az Újvárossy Ernő gyülekezeti teremben, Visszatekintés a kezdetekhez címmel. Előadók: Tőkés László püspök, EMNT-elnök (Nagyvárad), Gabriel Andreescu politológus, egyetemi tanár (Bukarest), Lönhárt Tamás történész, egyetemi docens (Kolozsvár), Florian Mihalcea publicista, a Temesvár Társaság elnöke (Temesvár), Kincses Előd ügyvéd, közíró, jogvédő (Marosvásárhely). Moderál Szilágyi Zsolt politológus, az Európai Lelkiismeret és Emlékezet Platform (Platform of European Memory and Conscience) vezetőségi tagja.

Szeretettel hívják és várják a mementóra és a fórumra a polgárokat, különös tekintettel a Temesvár Emlékbizottság, a Temesvár Társaság, presbitérium és a gyülekezet egykori és mostani tagjait, de nemzetiségi és felekezeti hovatartozástól függetlenül bárkit.

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.