Magyar díjazottak a városnapokon [AUDIÓ]

A felújított – de hivatalosan még meg nem nyitott – kultúrpalotában tartották az ünnepséget.

1834. augusztus 21-én kapta meg Arad a Szabad Királyi Város rangot. A korabeli beszámolók szerint több mint egy hétig tartó rendezvénysorozattal ünnepelték meg a kiváltságosságot. Az utókor ennek tiszteletére tartja a városnapokat augusztus második felében. Szerdán az ünnepi tanácsülésen díszpolgári címeket és díszokleveleket adtak át aradi vagy Aradról elszármazott személyiségeknek, köztük ismert magyar sportolóknak, művészeknek, tudósoknak.

Tisza Ferenc

Díszoklevelet kapott töbek között Kőrösi László veterán labdarúgó, Kiválóság-díjra terjesztették fel Tisza Ferenc labdarúgóedzőt, több korosztályos bajnoki cím szerzőjét és Siska-Szabó Hajnalka festőművészt (utóbbi nem lehetett jelen az ünnepségen). Négy díszpolgári címet is kiosztottak idén, az egyiket az aradi születésű, de Bukarestben élő dr. Kozma András akadémikus, antropológus kutató kapta.

dr. Kozma András
A Filharmónia kamarazenekarának koncertje nyitotta meg az ünnepséget

A felújított – de hivatalosan még meg nem nyitott – kultúrpalotában tartott rendezvényen Pataky Lehel Zsolt is jelen volt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült összeállítást:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.