Mágnestábla-adományok a Vingai Műszaki Líceum kisiskolásainak

2021. január 11.
Új eszközöket használhatnak az Arad megyei Vinga község kisiskolásai az online oktatáshoz az új évben: mágnestáblákat, amelyeket az iskolai bútorzatok gyártására szakosodott Furnissa vállalat képviselői adtak át a múlt esztendő végén.
Hír beküldése

A Furnissa (https://furnissa.ro) oktatási intézmények berendezéseire specializálódott román vállalat, és 23 mágneses táblát ajándékozott a Vingai Műszaki Líceum IV. B osztályának. Az eszközöket decemberben, az utolsó tanítási napon adták át a gyerekeknek.

Cristina Lazurca, a IV. B osztály tanítónője elmondta: „A szándékunk az volt, hogy év végi ajándékkal lepjük meg a gyerekeket, de utóbb ráeszméltünk, hogy ezeket a mágnestáblákat az online oktatás során is nagy segítségünkre lesznek. Arra kérem majd a gyerekeket, hogy a kamerákat irányítsák majd a táblák fel, azokon pedig különböző feladatokat oldjanak meg, mintha az iskolában lennénk. Köszönjük a támogatónak!”

A gyerekek nagyon örvendtek az ajándékoknak. „A diákok mindig is szerettek a táblára írni, szünetekben is gyakran bennmaradtak az osztályban, és tanítósat játszottak. Remélem, hogy ezek a táblák hozzájárulnak majd mind a szórakozáshoz, mind a tanuláshoz, és testvéreikkel közösen használják meg” – tette hozzá a pedagógus.

„A kezdetektől, több mint 13 éve a kolozsvári Furnissa, amely az európai színvonalú és minőségű iskolai bútorzatokat gyártó romániai vállalatok egyike, felelősséget érez a hazai oktatási-nevelési rendszer fejlesztéséért. Éppen ezért állandóan foglalatosságunk a tanintézmények hátrányos helyzetű tanulóinak a felkutatása és a megsegítése. Amikor azonosítottunk egy problémát, akkor igyekeztünk különböző módon megoldást találni arra: iskolai padokat, székeket, taneszközöket adományoztunk, attól függően, hogy mire volt szükség. Hívek maradunk céljainkhoz, és továbbra is nyitottak leszünk hasonló kezdeményezések iránt” – nyilatkozta Daniel Seleușan, a Furnissa ügyvezetője.

A Vingára juttatott mágnestáblák mellé különböző színű filctollakat és törlőszivacsokat is kaptak a gyerekek, hogy még élvezetesebb legyen számukra a táblák használata.

A kolozsvári székhelyű Furnissa teljes körű megoldásokat kínál az oktatáshoz szükséges berendezésekre és eszközökre. Ami az iskolai vagy óvodai bútorzatot illeti, minden darabot saját üzemében állít elő az érvényben lévő európai elvárásoknak megfelelően. Termékei között megtalálhatók az iskolai padok, asztalok, székek, előkészítő osztályok számára szánt bútorok, állítható bútorok és iskolai laboratóriumok berendezései. Katedrák, étkezőasztalok, pulpitusok, szekrények szerepelnek a vonzó kínálatban, amelyet személyre szabottan küldenek el minden ügyfelüknek.

A modern gépekkel felszerelt gyártósorról olyan darabok is lekerülnek, amelyek az óvodák teljes berendezéséhez szükségesek: az EN 1729-1-es európai szabványnak megfelelő étkezőasztaloktól a különböző formájú és méretű székeken át az öltözőszekrényekig és óvodai ágyakig, az ügyességi-fejlesztő játékoktól kezdve a tornamatracokon át a labdamedencékig minden megtalálható a kínálatban.

További hírek

Hír beküldése
Uniós támogatást nyertek az altalajkincs kiaknázására és közérdekű hasznosítására.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
A Magyar Kultúra Napja alkalmából lap- és könyvbemutatót tartott a Kölcsey Egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Kiégett egy pizzafutár autója [VIDEO]
Gyorsan közbeléptek a tűzoltók, nem történt nagyobb baj.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE – Még mindig kérdés: lesz-e RMDSZ-es alpolgármester? [AUDIO]
Szerdán teszi le a tanácsosi esküt Szabó Mihály, de az alpolgármester-választás nincs napirenden.
<em>Hír szerkesztése</em> Kamaraszínház: koronavírus-gyanú miatt elmarad A Tér
A jegyek visszaválthatók vagy egy másik előadáson felhasználhatók.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy érzéketlen BMW-s akadályozta a rohammentősök munkáját
Leparkolt a mentőautó mögött.
<em>Hír szerkesztése</em> Kilométeres kamionsorok alakultak ki a román–magyar határátkelőknél
Illegális bevándorlók után kutatva vizsgálják át a teherautókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Utolsó percben szerzett góllal nyert az UTA
Kellett a győzelem, mint egy falat kenyér.
<em>Hír szerkesztése</em> Elmarad a Kölcsey-díjátadó, helyette könyvbemutató lesz
A 3Havi Szemlét és Olasz Angéla kötetét ajánlják az olvasóknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét tartanak kihelyezett konzuli fogadónapokat [FRISSÍTVE]
Folytatódik a honosítás.