Közel 150 előkészítő osztályos kap iskolatáskát [AUDIO]

2015 óta működik Arad megyében az RMDSZ taneszköztámogató programja, a De nehéz az iskolatáska! elnevezésű akció, ami során tanszerekkel segítik a magyar előkészítő osztályosok iskolakezdését.

Néhány éve a Rákóczi Szövetség is bekapcsolódott a programba, és minden első évfolyamos magyar diákot egy-egy iskolatáskával lep meg. Idén közel 150 új kisdiák vállára kerül az iskolatáska. 

A Rákóczi Szövetség iskolatáskái – amelyeket az RMDSZ töltött meg tanszerekkel – már az oktatási intézményeknél találhatók, és a magyar előkészítő osztályosok a becsengetés napján kapják meg – mondja Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke.

Image
Előkészítő osztályosok az iskolatáskákkal 2021-ben | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

A Rákóczi Szövetség az iskolatáskák mellett 10 ezer forint egyszeri támogatást is ad azoknak a családoknak, amelyek úgy döntöttek, hogy gyermeküket magyar oktatási intézménybe íratják. Az Aradtól távolabb eső vidéki magyar iskolákba szeptember 22-én viszik el a támogatást a Rákóczi Szövetség képviselői, míg az aradi és a környékbeli magyar előkésíztő osztályosok szülei szeptember 23-án, az Aradi Magyar Napokon vehetik át a pénzt.

Pataky Lehel Zsolt összeállítása a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Tesler Julianna: ha nem leszünk jelen a fakerti tanácsban, mások döntenek majd helyettünk [AUDIO]
Az RMDSZ tanácsosjelöltje a magyarság érdekét tartja szem előtt. (x)
Hégely Levente: megérett az idő a változásra Nagyzerénden [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje a mindennapi életet megkönnyítő dolgokat szeretne megvalósítani. (x)
Bene Sándor: fontos, hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, mert csak így harcolhatunk anyanyelvünkért, a kultúránkért [AUDIO]
Az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje a magyarság életének megkönnyítéséért és gazdagításáért dolgozik. (x)