Konzuli fogadónap és honosítási ügyintézés

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Aradon március 26-án, kedden a Jelen Házban (M. Eminescu utca 55–57. szám).

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, kérvények a köldökzsinór-programhoz (anyasági támogatás, babakötvény), illetve egyéb bejelentések is megtehetők (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.). 

Az Eurotrans Alapítvány aradi irodájában a dokumentációk összeállítása, valamint az okmányok fordítása ingyenes. A nagy érdeklődésre való tekintettel és az ügyintézés gyorsítása érdekében előzetes bejelentkezés szükséges a 0257/255–786-os telefonszámon.

Honosítási ügyintézés a megyében

Az Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai kiszállásokat szerveznek a magyar állampolgárság és anyakönyvezési (honosítás/visszahonosítás; születés-, házasság-, válás-, elhalálozás anyakönyvezése) kérvények összeállítására februárban is az alábbi program szerint: 

  • Bélzerénden az iskolában február 7-én 15–17 óra között. További információért keressék Mihály Andreát a 0774/645–189-es telefonszámon.
  • Újvarsándon az Evangélikus Egyházközségnél február 14-én 15–17 óra között. További információért keressék Borháci Dávidot a 0740/403–144-es telefonszámon.
  • Vadászon, az önkormányzat épületében február 21-én 15–17 óra között. További információért keressék Nagy Sándort a 0723/075–091-es telefonszámon.
  • Zimándközön az iskolában február 28-án 15–17 óra között. További információért keressék Balog Erikát, a 0741/187–121-es telefonszámon.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.