Konzuli fogadónap és honosítási ügyintézés

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Aradon március 26-án, kedden a Jelen Házban (M. Eminescu utca 55–57. szám).

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, kérvények a köldökzsinór-programhoz (anyasági támogatás, babakötvény), illetve egyéb bejelentések is megtehetők (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.). 

Az Eurotrans Alapítvány aradi irodájában a dokumentációk összeállítása, valamint az okmányok fordítása ingyenes. A nagy érdeklődésre való tekintettel és az ügyintézés gyorsítása érdekében előzetes bejelentkezés szükséges a 0257/255–786-os telefonszámon.

Honosítási ügyintézés a megyében

Az Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai kiszállásokat szerveznek a magyar állampolgárság és anyakönyvezési (honosítás/visszahonosítás; születés-, házasság-, válás-, elhalálozás anyakönyvezése) kérvények összeállítására februárban is az alábbi program szerint: 

  • Bélzerénden az iskolában február 7-én 15–17 óra között. További információért keressék Mihály Andreát a 0774/645–189-es telefonszámon.
  • Újvarsándon az Evangélikus Egyházközségnél február 14-én 15–17 óra között. További információért keressék Borháci Dávidot a 0740/403–144-es telefonszámon.
  • Vadászon, az önkormányzat épületében február 21-én 15–17 óra között. További információért keressék Nagy Sándort a 0723/075–091-es telefonszámon.
  • Zimándközön az iskolában február 28-án 15–17 óra között. További információért keressék Balog Erikát, a 0741/187–121-es telefonszámon.

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.