Konzuli fogadónap az EMNT-iroda ügyfeleinek

Április 20-án, csütörtökön 13 és 15 óra között kirendelt konzuli fogadó napot tart Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa az aradi Jelen Házban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyfeleinek.

A konzuli napon beadhatók az egyszerűsített honosítási eljárással kérelmezett magyar állampolgárság-igénylések, útlevélkérelmek, adatlapok (születés, házasság, válás vagy elhalálozás bejelentése), valamint igényelhető az anyasági támogatás, babakötvény, névváltoztatási kérelem vagy estleges dokumentum bejelentése csere esetén.

A fizetett szolgáltatások, például útlevéldíj, névváltoztatási kérelem és válás bejelentése bankkártyás fizetéssel történik.

Az útlevél igényléshez előre be kell jelentkezni az alábbi elérhetőségeken: személyesen az EMNT aradi irodájában (Bd. Revoluției 95. sz., kaputelefon: 06) naponta 10–14 óra között, vagy telefonon a 0257/211–116-os vagy a 0762/248–658-as számon.

A honosítási/visszahonosítási kérelemben a Nyilatkozat rész 9. pontja szerint a már magyar állampolgársággal rendelkezők esetében, ha bármilyen változás áll be az életükben (születés, házasság, válás, halálozás, lakcímváltozás), azt 15 napon belül be kell jelenteni.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.