Könyvelési kényszermanőver a megyei tanácsnál

Mivel le kell zárják a féléves könyvelési mérleget, az Arad Megyei Tanács a mai rendkívüli ülésén kénytelen volt költségvetés kiegészítéssel kivenni azokat a pénzösszegeket a büdzséből, amelyeket szociálliberális (USL) kormány vezette pénzügyminisztérium visszakért. A megyei önkormányzat beperelte a szaktárcát, ám amíg megfellebbezhetetlen ítélet születik, addig kénytelenek voltak költségvetés kiegészítéssel rendet teremteni.

„Természetesen” az USL tanácsosai mukkanás nélkül, kaján mosollyal szavazták meg, holott választópolgáraiktól vették el a pénzt, de ez a jelek szerint őket nem zavarta.

A lényeg, hogy amennyiben a megyei önkormányzat – és a többi, hasonló helyzetben lévő megyei, városi, községi önkormányzat – nem kap jogi úton orvoslást, akkor sok millió lejt fognak visszafizettetni velük, pontosabban, majd ezeket a pénzeket levágják a harmadik és negyedik negyedévi leosztásból, aminek eredményeként csődbe jutnak.

Az Arad megyei önkormányzat szempontjából, a kormánypénzekre vonatkozó visszafizetési felszólítás érinti többek között az Arad-Kisvarjas-Dombegyház uniós projektet, a Bor útját, szintén uniós beruházást, a turizmusmarketing-stratégiát, a hulladékgazdálkodási beruházást.

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.