Kézhez kapták mandátumaikat az RMDSZ aradi tanácsosai [AUDIO]

Horváth Júlia és Veres Attila a mandátumok átvétele után | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Horváth Júlia és Veres Attila a mandátumok átvétele után | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A június 9-i helyhatósági választásokon önkormányzati képviselői helyhez jutott jelöltek a napokban vehették át mandátum-igazolásaikat. Az RMDSZ listáján bejutott aradi tanácsosok, Horváth Júlia és Veres Attila péntek délben a városházán kapták kézhez a dokumentumokat, képviselői esküt azonban csak ősszel tehetnek, miután a jelenlegi képviselőtestületi tagok megbízatása lejár.

A 23 tagú aradi képviselőtestületben a két kormánypárt, a Szociáldemokrata (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 6-6 mandátummal rendelkezik majd, az Egyesült Jobboldal Szövetsége (ADU) 5, a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) 4 helyhez jutott, míg az RMDSZ megőrizte eddigi 2 helyét, és 550 szavazaton múlt, hogy nem növelte 3-ra a képviselői számát (abban az esetben az AUR-nak is csak 3 lett volna).

Veres Attila polgármester-jelöltként az RMDSZ-es jelöltlista vezetője is volt; új arc a politikában, az üzleti szférából érkezett. Horváth Júlia jelenleg is önkormányzati képviselő, a mostani ciklus felénél vette át a személyes okok miatt lemondott RMDSZ-es Szabó Mihály helyét. Mandátumaik átvétele után nyilatkoztak Pataky Lehel Zsoltnak, aki a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának készítette összeállítást. Hallgassa meg:

 

Arad megyében jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van az RMDSZ-nek, emellett 52 képviselője a különböző döntéshozó testületekben. A június 9-i választásokon megőrizte a polgármesterek számát (a leendő alpolgármesterek kilétéről még nem lehet tudni), az önkormányzati képviselő számát pedig növelte: 15 településen összesen 54 helyi, illetve két megyei tanácsosa tehet majd esküt valamikor október második felében.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.