Kétnapos templombúcsú Pécskán

Idén június 11-re esik Szentháromság vasárnapja a római katolikus egyházban, amit kulturális programokkal és szentmisével ünnepelnek Pécskán. A templombúcsú ezúttal is szombaton délután kezdődik: 18 órától a 2-es számú Általános Iskola diákjainak műsorával (mazsorett csoport, elemisek előadása, felsősök tánca) indul a program, őket az aradi Dum Dance Team tánciskola növedékei követik latin és standard táncokkal.

A Pécskai Gyermekek Klubjának Ministars és Energy csoportjai is fellépnek, majd pedig a Kocsik Vali vezette Zumba-csoport tart bemutatót. Az est sztárvendége Solymosi Tóni lesz, az egykori Express együttes frontembere, aki 21 órától koncertezik a piactéren felállított színpadon. A programot 22 és 1 óra közöt szabadtéri diszkó zárja gépzenére.

Szentháromság Vasárnapján 17 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyet ft. Czank Gábor gyomaendrődi plébános celebrál. 19 órakor veszi kezdetét a népzene- és néptánc műsor, amelyen föllép a kisperegi Napraforgó néptánccsoport, a majláthfalvi Százszorszép néptánccsoport, a simonyifalvi Leveles néptánccsoport, a pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Aranykalász néptánccsoportja és Maros citerazenekara, a pécskai Păstrătorii Tradiției néptáncegyüttes, valamint a pécskai Búzavirág néptáncegyüttes Bojtocska, Kis Boglárka, Nagy Boglárka és Búzavirág csoportjai. A 21 órakor kezdődő utcabálon Nagy Zsolt zenél.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Pécskai Római Katolikus Plébánia és a Kolping Család. A templombúcsú megszervezését Pécska Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa támogatja.

Sinka Pál

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)