Késik a polgármester-beiktatás Nagyszintyén és Tőzmiskén

Ma kellett volna letenniük a hivatali esküt Haász Tibor tőzmiskei és Erdős Bálint nagyszintyei újraválasztott polgármestereknek, de a mandátumukat igazoló bírósági végzés késése miatt erre nem került sor - mondta Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő, aki Szintyén volt jelen a helyi tanács alakuló ülésén.

Itt egyébként megválasztották az alpolgármestert, bizonyos Lucian Fluieraş személyében, aki a Szociálliberális Unió színeiben jutott mandátumhoz. A 13 tagú tanácsban három helye van az RMDSZ-nek és egy az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezetének; Faragó szerint jó az együttműködés az EMNP-s képviselővel, magyar ügyekben "nem kérdés az összefogás".

Tőzmiskén is megalakult a tanács, de a polgármester eskütételére csak a napokban valamikor, az alpolgármester megválasztására pedig a következő ülésen kerül sor. Faragó Péter úgy tájékoztatott, hogy a 13 tanácsosból 8 RMDSZ-es.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.