Kerékpárút kötheti össze a két Pereget

Bicikliút építésére készül pályázni a Németperegi önkormányzat, ehhez pedig a megyei tanács pénteki rendkívüli ülésén a község tulajdonába bocsátottak egy több mint hatezer négyzetméteres területet a megyei köztulajdonából.

Az Arad megyei önkormányzat közleménye szerint a szóban forgó telek a 709 J jelzésű megyei rangú úttól északra található, Németpereg külterületén. Iustin Cionca tanácselnök a közleményben bátorította a többi település elöljáróit is, hogy hasonló fejlesztésekre pályázzanak.

Kovács Imre németperegi polgármester szerint a 2,2 km hosszú kerékpárút Kispereget közi majd össze a községközponttal, és megkönnyíti a lakosok közlekedését a két falu között.

A beruházás összértéke megközelíti a 279 ezer lejt, és a község az országos helyreállítási terv keretében nyújt be pályázatot június végéig a finanszírozásra.

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)